Zašto na Faceboku objavljujemo fotografije hrane?

Možda ipak postoji razlog zašto na društvenim mrežama objavljujemo fotografije obroka koje ćemo konzumirati! Američki znanstvenici tvrde da objavljivanje takvih fotografija pojačava okus hrane.

Svi smo taj fenomen primijetili, a mnogi od nas u njemu sudjeluju. Objavljivanje fotografija obroka na Instagramu postao je dnevni ritual za mnoge.

Često taj, kako se naziva, ‘food porn’ nije pretjerano privlačan vašim prijateljima na društvenim mrežama, ali znanstvenici tvrde da fotografiranje hrane prije konzumacije daje obroku bolji okus. žIstraživanje je pokazalo da obavljanje bilo kakvog rituala, poput zdravice, poboljšava iskustvo jedenja, piše Daily Mail.

Znanstvenici sa Carlson School of Management Sveučilišta u Minnesoti utvrdili su da objavljivanje fotografija obroka pojačava osjetila. Osoba koja fotografira hranu osjetit će razliku i nastaviti s tom praksom tvrdi profesorica marketinga Kathleen Vohs koja je ispitivala moći rituala prilikom konzumacije hrane primjećujući da ljudi često imaju smiješne rutine prije jela ili pića.

Profesorica Vohs i njezin tim pokušavali su istražiti kako ova vrsta rituala utječe na okus hrane i pića te utvrdili da imaju sasvim konkretan učinak na osjet.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...