Zbog sedam kuna zatvorena najpoznatija slastičarna u Zadru

Od jučer je na pet dana zatvorena najpoznatija i najdugovječnija slastičarnica, slastičarnica Donat, kod Katedrale sv. Stošije.

Inspektori Državnog inspektorata je od jučer na vratima slastičarnice stavila pečat Porezne uprave. U samoj slastičarni, naravno, danas nije bilo nikoga od vlasnika ili djelatnika, pa ni ispred nje.

Navodno, finacijski su inspektori zavorili slastičarnu zbog manjka (ili viška) u blagajni u visini od sedam kuna. Kako stvari stoje zadarski će se trgovcu i ugostitelji početi natjecati u tome tko će zbog manjeg i smiješnijeg iznosa biti kažnjen. Ali, vlasnicima Donata sigurno nije do šale jer je njihova prva i najpoznatija slastičarna zatvorena usred sezone.

Slastičarnicu “Donat” na Trgu Sv. Stošije je u svibnju 1978. godine otvorio Abdurahman Aliu, a danas je vrlo uspješno vode njegova četiri sina.

Oni kroz godine značajno proširili posao, pa se bave i veleprodajom sladoleda, ali je baš slastičarna kod sv.Stošije postala njihov najpoznatiji brand i mjesto kojeg su pa mnogobrojnim vrstama dobrog sladoleda zapamtile tisuće turista.

I nekada i danas za ljetnih večeri u Donatu se čeka na red za sladoled, ma koliko je na zadarskom Poluotoku otvorenog novih sladoledarnica i to najviše na samoj Kalelargi.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...