Pupić – Bakrač dobila više od 130 tisuća kuna!

Dok joj suprug, inače član Gradskog vijeća Grada Zadra, sve češće proziva bivšu, sadašnju ali i sve ostale vlasti koje su na bilo koji način sudjelovali u vladanju, izuzev, dakako, one talijanske, Katica Pupić – Bakrač ovih je dana na svoj račun zaprimila nešto više od 130 tisuća kuna neto, u obliku nagrade i bonusa.

Podsjetimo, nagrada je to direktorici Zračne luke Zadar za dobro poslovanje u 2012. godini, a osim njoj, isplaćena je još dvojici direktora državnih tvrtki, predsjedniku uprave Croatia osiguranja Krešimiru Starčeviću i Ivanu Fabijaniću koji su nagrađeni s pozamašnih 120 tisuća kuna.

Primjerice u Janafu, čiji direktor kao djelatnik u državnoj tvrtki također ima pravo na bonus, odlučio je da ga neće isplatiti, vjerujući kako bi bio društveno osuđen.

– Istina je, iako imam pravo na bonus za dobro poslovanje, nisam ga isplatio sam sebi jer bi nedvojbeno bio društveno osuđen, objasnio je direktor Janafa, Dragan Kovačević.

 

Obitelj Pupić – Bakrač na državnim jaslama

Iako su brojke koje postiže Zračna luka svakako zavidne, u situaciji u kojoj se trenutno nalazi cijela zemlja trebalo bi dobro razmisliti o isplati spomenutih bonusa. Sama Katica Pupić – Bakrač, primjerice, mjesečno za svoje radno mjesto dobiva plaću od zavidnih 17 tisuća kuna, a njen suprug, inače ribarski inspektor, plaću prima kao inspektor u nadležnom ministarstvu, ali i naknadu od 1.500 kuna za djelovanje u ovom sazivu Gradskog vijeća.

Najzanimljiviji je, dakako, da sam Marko Pupić – Bakrač, inače predstavnik Akcije mladih, u ovom sastavu Gradskog vijeća često HDZ-ovu vlast proziva za sve i svašta, održavajući tako moralnu vertikalu građana, no u slučaju kada je ista ta vlast u obliku Turističke zajednice podržala bonus njegovoj supruzi, nije bio posebno rječit.

 

Grad bio protiv bonusa, Turistička ga podržala

Kada je vijest o isplati bonusa odjeknula u zadarskim medijima, tijekom kolovoza prošle godine, Turistička zajednica donijela je odluku kako će podržati isplatu spomenutog bonusa, no predstavnik Grada, Mario Pešut, tada je bio izričito protiv.

– Uz četiri glasa za ovu odluku, bio sam protiv i mišljenja sam da direktorica dobro vodi Luku, no vjerujem da je postojeća plaća sasvim dovoljna a cijeli sustav nagrađivanja je iluzoran, rekao je Pešut i dodao kao ostaje pri stavu da nije trebalo prihvatiti odluku o bonusu.

 

Direktorica promijenila broj

Iako smo pokušali doći do komentara same direktorice oko isplate bonusa i njenog, pretpostavljamo, zadovoljnog mišljenja, na broj kojeg je godinama koristila ne javlja se jer se isti više ne koristi, a na sve brojeve Zračne luke navedene na službenoj internetskoj stranici nitko se ne javlja, pa ćemo ovaj put ostati uskraćeni za komentar bogato nagrađene direktorice.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...