Sabor počinje jesensko zasjedanje

Nakon dvomjesečne stanke, saborski zastupnici ponovno će se okupiti na jesenskom zasjedanju Hrvatskog sabora. Zasjedanje će početi aktualnim prijepodnevom, tijekom kojega će zastupnici postaviti 41 pitanje premijeru i članovima Vlade.

Sabor će neprekinuto zasjedati do kraja ustavnog roka, 15. siječnja 2014., a na dnevnom redu sjednice je 90 točaka. Očekuju se i nove točke, među ostalim i izmjena Zakona o pravnoj suradnji u kaznenim stvarima s državama članicama EU-a, kolokvijalno zvanog ‘lex Perković’.

Budući da je riječ o zakonu koji je u fokusu domaće i europske javnosti i zbog kojega Hrvatskoj prijete sankcije Europske komisije, očekuje se da će zastupnici iskoristiti priliku još jednom priupitati članove Vlade o potezima koje kane poduzeti.

Među prvim točkama na dnevnom redu je i zakon o potrošačkom kreditiranju, koji bi trebao dokinuti samovolju banaka u određivanju cijene kredita.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...