Ivan Šimunović: “Nema dogovora oko Vukovara dok se ne pronađu sve žrtve rata!”

Na današnjem sazivu koordinacije HSP AS za Dalmaciju, Kvarner, Liku i Istru održane u Zadru, glavni tajnik stranke Pero Ćorić istaknuo je kako će stranka djelovati na razini koordinacije u ove tri regije tijekom operativnih aktivnosti na terenu sa ciljem pripreme stranke za nadolazeće izbore, Europarlamentarne, predsjedničke i izbore za 8. saziv hrvatskog Sabora .

–  HSP AS kao stožerna i jedina parlamentarna pravaška stranka ima obavezu za daljnjim okupljanjem pravaša i starčevićanaca u okviru svog političkog projekta “Pravaški kišobran“. Kratkoročno političke ciljeve HSP AS je u samo četiri godine svog postojanja i djelovanja već ostvario. Dugoročni politički ciljevi nalaze se pred nama, a njih je nemoguće provesti bez domoljubnog okupljanja i zajedničkog izlaska pred hrvatske birače. U politici se vrednuju samo rezultati. Da bismo provodili svoj politički program, odnosno sudjelovali u vlasti moramo  postizati i određene rezultate, a oni nose određenu odgovornost. Kako bi zactani politički ciljevi bili uspješni moraju biti ostvarivi, a HSP AS je svoje ciljeve u posljednje četiri godine ostvario. Svojim djelovanjem pokušat ćemo ujediniti pravaštvo kao baštinu našeg naroda te ga zaštiti od onih koji ga zloupotrebljavaju, a takvih je pod nazivom HSP-a u RH mnogo, a služe ciljevima drugih političkih opcija, naglasio je Ćorić.

Na konferenciji su najavljeni završni pregovori s HČSP-om o trajnoj političkoj suradnji sa svrhom očuvanja zajedničkog političkog identiteta.

– Naš cilj je preuzeti odgovornost za RH i njezine građane te ukloniti antihrvatsku i antikršćansku vlast  predvođenu predsjednikom Vlade Zoranom Milanovićem, a koja ne poštuje ljude koji su ginuli za Vukovar, čije su se obitelji vratile u taj grad pokušavajući mu konačno vratiti život koji kao grad heroj zaslužuje. USKOK je protiv saborskog vijećnika i vukovarskog gradonačelnika Željka Saboa pokrenuo kazneni postupak, a nadam se da će uz njega jednaku kaznenu odgovornost snositi i Milanović čiji je najveći igrokaz života upravo ovaj vezan uz Vukovar. Upravo takvim igrokazima prikriva svoju nesposobnost. Naime, Vlada ne bi smjela donositi odluke na štetu većine svojih građana. Svjesni smo da ovu nesposobnu vlast ne možemo ukloniti sami i stoga nam je potrebno domoljubno okupljanje koje je započeo Tomislav Karamarko, istaknuo je Ćorić.

Na prijedlog Zakona o regionalnom razvoju obrušio se zadarski dožupan i dopredsjednik stranke Rudolf Dvorski ističući, kako je rekao, da planski i “bestidni” način uvođenja regionalizacije nije kvalitetan ni dobar za budućnost RH i njezinih građana.

– Zadarska županija i Grad Zadar pripremaju program mjera “Paket mjera za zaštitu obitelj” koja je danas u velikoj krizi za što smatramo odgovornima pojedince iz ove nenarodne vlasti. Ujedno se priprema i Zakon o zaštiti minimalnog životnog standarda te bi njegova primjena trebala doprinijeti boljitku svih građana RH, istaknuo je Dvorski.

Ivan Šimunović, zastupnik HSP AS u Hrvatskom saboru naglasio je kako ova stranka neće podržati prijedlog promjene Ustava RH  u obliku u kojem ga nudi Vlada Zorana Milanovića jer se, kako je istaknuo, radi o promjeni zbog samo jednog čovjeka i jednog problema (Lex Perković).

– Ono što mi apsolutno podržavamo je Stožer  za obranu hrvatskog Vukovara te njihove zahtijeve i akcije zajedno s još 51. potpisnikom ugovora. Sabor djeluje do 15.prosinca te vjerujemo da će se ovaj problem naći kao točka na dnevnom redu u nadolazećem periodu. Ne želimo čuti za nikakve dvojezične ploče ili išta slično dok god se ne pronađu sve žrtve, njih 1701. Tek nakon toga ćemo inzistirati na provođenju poštenog popisa stanovništva u ovom gradu, zaključio je Šimunović.

Na konferenciji je još istaknuto kako će HSP AS inzistirati na ponovnom uvođenju gospodarskog pojasa te borbi protiv korupcije. Članovi ove stranke smatraju kako je slučaj Ive Sanadera samo “vrh ledenog brijega”,  te ga smatraju “žrtvenim janjetom” puno jačih igrača koje se treba privesti pravdi. Osim toga, izrazili su zgražanje osnivanjem Komunističke partije Hrvatske koju su izjednačili s Ustaškim pokretom. Smatraju da bi se komunističke ikonografije poput zvijezde petokrake, odnosno znakovlje trebalo zabraniti jednako kao i one ustaške.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...