Novi Yahoo nudi terabajt memorije za pohranu

Arhiva, ilustracija
Tamni način

Drugo preuređenje popularnog besplatnog webmail servisa u manje od godinu dana donijelo je izgled koji prilično podsjeća na Gmail. No ne bunimo se – dodali su čak terabajt memorije za mailove.

Sličnost vjerojatno nije slučajna. Šefica Yahooa Marissa Mayer sudjelovala je u dizajniranju Gmaila u vrijeme kad je bila visokopozicionirana u Googleu. Gmail je za manje od deset godina izrastao u najpopularniji svjetski webmail servis, piše Bloomberg.

Promjene tako uključuju alat sličan Gmailovom, koji će povezati e-mailove u skupine po temama tako da se prikazuju u slijedu. Tzv. razgovorni pregled postao je sveprisutan nakon što ga je Gmail preuzeo kao standardni format 2004. godine.

Moći ćete ukrasiti virtualne poštanske sandučiće pitoresknim prizorima iz Flickra. Google takvu prilagodbu također omogućava već godinama. Slika koju odaberete kao pozadinsku automatski će se pojaviti i na mobilnoj aplikaciji za Yahooovu e-poštu, za Android, iOS i Windows 8.

Svaki korisnički račun dobit će terabajt prostora za pohranu, što bi – računaju u Yahoou – trebalo biti dovoljno za potrebe prosječnog korisnika za oko šest tisuća godina.

Google je 2004. drastično proširio prostor za pohranu, dodat ograničen na nekoliko desetaka megabajta u najboljem slučaju, na gigabajt. Ostane li na sadašnjih 15 gigabajta, zaostajat će značajno za konkurentom.

Pretragu, označavanje važnih mailova i brisanje moguće je obaviti jednim klikom, a može se i zatvoriti traka s alatima s lijeve strane, kako bi se stvorilo više radne površine.

Novi izgled dostupan je u SAD-u Kanadi, Velikoj Britaniji, Filipinima, Maleziji, Indiji, Irskoj, Novom Zelandu i Južnoj Africi. Mi ostali morat ćemo se još malo strpjeti.

Yahoov mail trenutno ima 289 milijuna korisnika diljem svijeta. Više ih ima jedino Gmail – 304 milijuna.

Ostavi komentar koristeći Facebook

Tagovi: