Debeljak: Zbog učiteljice Anke Sekule nećemo djecu slati u školu

Skupina roditelja djece Područne škole Debeljak najavila je štrajk zbog povratka učiteljice Anke Sekule s bolovanja na nastavu.

Ustali su protiv učiteljice još početkom rujna tvrdeći da se djeci obraćala riječima “tuko, gusko, glupačo”, da je pred učenicima govorila da će se ubiti i uzdisala “teškog li života!”, da je djecu iz razreda puštala prije završetka nastave jer je “boli glava”, a škola je uz samu cestu…

– Ne ostaje nam nikakva druga mogućnost nego od ponedjeljka ne slati djecu u školu – navode ogorčeni roditelji u otvorenom pismu koje su poslali medijima.

Dodaju da bi u slučaju da puste djecu na nastavu trebali čekati koje će dijete biti prva žrtva njezina fizičkog zlostavljanja, ali na način da mu doslovno ostanu tragovi prstiju nakon pljuske.

– Ovakvim ukupnim djelovanjem svih nadležnih službi dovedeni smo do zida i ne preostaje nam ništa drugo nego ne slati djecu u školu. To je vrsta štrajka jer, koliko vidimo iz javnosti, tek se tada nadležni odlučuju pregovarati, dogovarati i rješavati probleme – poručuju roditelji.

Nakon pobune roditelja, nalazom Odjela za stručno-pedagoški nadzor Agencije za odgoj i obrazovanje, učiteljica Sekula vraćena je na posao u školu u Debeljaku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...