HDZ: “Nismo krivi, mi smo oštećeni!”

U nastavku suđenja u aferi Fimi Media, obranu iznosi predstavnik HDZ-a Vladimir Terešak. On je rekao da HDZ nije imao nikakve crne fondove te je svalio krivnju na pojedince koji su, kako je rekao, stavljali novac sebi u džep.

U aferi Fimi Media politička stranka HDZ optužena je da je kroz crne fondove prikupila 32 milijuna kuna. Vladimir Terešak na sudu tvrdi da je za financije u stranci bio zadužen glavni tajnik Ivan Jarnjak, a kako je USKOK odbacio optužbe protiv njega, nije mu jasno zašto je optužio HDZ.

‘Dogodio se presedan i USKOK je optužio političku stranku. Takav slučaj nije zabilježen u svjetskoj sudskoj praksi. USKOK je tako odredio pobjednika parlamentarnih izbora i nanio nesagledivu materijalnu i nematerijalnu štetu’, rekao je Terešak.

Rekao je da niti jedan račun i niti jedan financijski dokument nema na sebi potpis tadašnjeg predsjednika stranke (Ivo Sanader, op.a.) nego glavnog tajnika koji je provodio politiku predsjedništva stranke. ‘Predsjedništvo stranke nikada nije raspravljalo o crnim fondovima jer za to nije bilo ni potrebe’, kaže Terešak i dodaje da je 2010. godine HDZ poslovao s dobiti od 10 milijuna kuna i bez donacija.

Terešak kaže da su crne fondove skupljali pojedinci, bez znanja predsjedništva stranke: ‘Ti pojedinci su djelovali vanstranački i vaninstitucionalno. Novac je završio u privatnim džepovima, donatori su prevareni a HDZ je oštećen.’

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...