Cestitka_Uskrs

Izloženi radovi učenika u spomen posjet Zadru Svetog Oca Ivana Pavla II

Nema ništa ljepše, nego kad dijete kaže svojem ocu: ‘hvala ti’. Lijepo je što vi danas kažete ‘hvala Svetom ocu’, što je došao i što je ostao u našim mislima, kazao je u četvrtak posljepodne mons. Želimir Puljić u OŠ Petra Preradovića.

[pullquote align=”right”]U sklopu znanstveno-kulturne manifestacije ‘Dani Ivana Pavla II’, đaci gradskih osnovnih i srednjih škola obilježili su desetu obljetnicu pohoda Zadru Svetog Oca[/pullquote]Nadbiskup zadarski bio je poseban gost literarno- likovne priredbe pod nazivom ‘Papa u srcu’, kojom su, u sklopu znanstveno-kulturne manifestacije ‘Dani Ivana Pavla II’ i programa proslave Dana Grada, đaci gradskih osnovnih i srednjih škola obilježili desetu obljetnicu pohoda Zadru bl. Ivana Pavla II.

Prisutne učenike, nastavnike, ravnatelje, mentore, kao i brojne roditelje pozdravio je i ravnatelj škole domaćina Milan Marasović, nakon čega su nagrađeni najbolji radovi, uz prigodan glazbeno-plesni program.

Izložba radova u OŠ Petra Preradovića

Na dopis Katehetskog ureda Zadarske nadbiskupije osnovnim i srednjim školama Zadarske županije da se učenici likovno i literarno izraze o Ivanu Pavlu II., pristiglo je naime 450 likovnih i sto literarnih radova.

Premda su neki đaci tada bili maleni, ipak je svaki među njima na svoj način doživio Papu, a prosudbena povjerenstva, pod predsjedanjem koordinatorice projekta, č.s. Viktorije Gadža, odabrala su četrdeset radova koja su bili izloženi na priredbi.

U programu su sudjelovali zbor  OŠ Petra Preradovića i plesna skupina 3. b razreda, Tea Laszowski na violini, kao i recitatori, maturanti Klasične gimnazije Ivan Pavao II. iz Zadra.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...