Hrvatska na World Grand Prixu 2014.!

Hrvatske odbojkašice sljedećeg ljeta igrat će FIVB World Grand Prix!

Ovu odličnu vijest za cjelokupnu hrvatsku odbojku iz sjedišta FIVB-a u Lausanneu dojavio je predsjednik Hrvatske odbojkaške udruge Zdeslav Barač.

Hrvatska je u elitno svjetsko natjecanje uključena temeljem rejtinga odbojkaške reprezentacije i višemjesečnih nastojanja čelnog čovjeka HOU, čijom je zaslugom Vijeće Grand Prixa Hrvatskoj povjerilo organizaciju turnira skupine S od 1. do 3. kolovoza 2014.

U FIVB Grand Prixu naredne godine prvi put će se natjecati 28 reprezentacija i to kroz tri sustava koji se međusobno prožimaju.

Hrvatske odbojkašice igrat će u konkurenciji Kazahstana, Australije, Češke, Kenije, Alžira, Bugarske i Meksika. Prvi natjecateljski vikend igra se od 25. do 27. srpnja u Kazahstanu i Meksiku, a drugi u Hrvatskoj i Češkoj, od 1. do 3. kolovoza.

Ključni, završni turnir igra se od 15. do 17. kolovoza u Bugarskoj, uz sudjelovanje domaće reprezentacije i triju najboljih nacionalnih ekipa nakon četiri turnira.

Prije dvije ili tri godine nastup na Grand Prixu nismo mogli ni sanjati, a danas smo se uspjeli pozicionirati u svjetsku elitu. Ovaj veliki korak naprijed rezultat je naše odluke da uvijek tražimo nove ideje, načine i puteve da budemo još bolji. Vjerujem da ne trebam napominjati da je ovo ujedno i snažan iskorak prema plasmanu na Olimpijske igre 2016. u Rio de Janeiru. Siguran sam da će se naše odbojkašice boriti za najviši plasman u Grand Prixu, a glavnu konkurenciju vidim u Bugarskoj, naglasio je predsjednik HOU-a Zdeslav Barač

Prvog natjecateljskog vikenda Hrvatska će u Kazahstanu igra u konkurenciji domaćina, Australije i Češke, dok će tjedan dana kasnije u jednoj između hrvatskih sportskih dvorana gostovati Kenija, Australija i Bugarska.

Inače, na širem spisku standardnih članica naše izabrane vrste je i Antonija Kaleb, Zadranka.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...