Humanitarna akcija “Vukovaru ZaDar” nastavljena u Slavoniji

Humanitarna akcija ‘Vukovaru ZaDar’ nastavljena je u Slavoniji odlaskom u Vukovar hodočasnika iz Zadra.

Dva autobusa sa oko 100 ljudi, među kojima je bio do sada najveći broj djece i mladih, predvođeni sestrom Melhiorom Biošić, na ovaj način upoznaju Grad Vukovar, grad-heroj, a sve s ciljem čuvanja vrijednosti Domovinskog rata, prisjećanja na vukovarsku tragediju i ulogu Vukovara u obrani RH.

Dalmatinski gosti su, tako, posjetili Mjesto sjećanja u Općoj bolnici Vukovar, Franjevački samostan i crkvu Svetog Filipa i Jakova, kao i Spomen dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti.

Posebno emotivno je bilo na prijemu kod župana Vukovarsko-srijemske županije Bože Galića u Palači Srijem gdje se sestra Melhiora, koju je ravnatelj Caritasa Vukovarsko-srijemske nadbiskupije fra Vjencislav Janjić nazvao ‘zadarskom majkom Terezijom’, obratila nazočnima ispričavši kako je krenula akcija “Vukovaru ZaDar”, a cijeli je prijem uljepšala i domoljubnim pjesmama.

Vukovaru ZaDar u Vukovaru

Hvala brojnim Zadranima koji već 16 godinu za redom dokazuju da imaju veliko srce i svojim donacijama pomažu najsiromašnije u gradu Vukovaru, istaknuo je domaći župan.

Posjet Vukovaru nastavio se obilaskom dvorca Eltz, Ovčare i Memorijalnog groblja.

Podsjetimo, tijekom trajanja poslljednje u nizu donatorske akcije ‘Vukovaru ZaDar’ za slabostojeće Vukovarce, kojih trenutno oko tri tisuće prima socijalnu potporu državnih institucija, prikupljeno je preko tisuću paketa prehrambenih proizvoda i higijenskih potrepština, kao i rekordnih 30.050 kuna.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...