Jeste li optimist ili pesimist? Naučite biti pozitivni

Arhiva, ilustracija

Okrenite se oko sebe i pogledajte koliko ljudi u vašoj blizini ima osmijeh na licu? Znamo da je teško ostati pozitivan kada vas stišću razni problemi, ali održavanje pozitivnog stava pomoći će vam da lakše “preživite” teška razdoblja. Nemojte samo odmahnuti rukom i reći: To neće riješiti moje probleme! Možda hoće, možda neće, ali zasigurno će pomoći da ih lakše prebrodite. Čak i ako niste po prirodi optimistični, pozitivna je stvar da se optimizam može “istrenirati”, piše na portalu Feel Happiness.Za početak, potrebno je dijagnosticirati uzroke vaše negativnosti.

Ako ste okruženi ljudima koji su pretežno u negativnim razmišljanjima vrlo vjerojatno ćete se početi ponašati i razmišljati kao oni. Nažalost, sve je više osoba koje na život gledaju negativno nego pozitivno. Može biti teško odvojiti se od takvog društva jer se možete suočiti s gubitkom prijatelja u takvom okruženju, ali dugoročno će izdvajanje iz “negativnog društva” imati pozitivnije posljedice na vaš život.

Pozitivan pogled na život stvar je osobnog izbora

Negativnost se može “usvojiti” i tijekom života zbog načina odrastanja ili raznih životnih situacija. Ako razmišljate da ćete sigurno u nečemu zeznuti, goleme su šanse da će se baš to i dogoditi. Optimizam se ne može dogoditi preko noći, ali možete krenuti odmah s promjenama. Za početak, glumite da ste pozitivna i vedra osoba. Taj bi “trik” trebao pomoći da se uskoro zaista i sami počnete osjećati – pozitivno. Sigurno ćete se osjećati neobično na početku glumeći da ste sretna osoba, ali neka istraživanja pokazala su da ovo zaista funkcionira i da kasnije osobe počnu mijenjati poglede na život. Možete se prisjetiti one izreke: Ako dovoljno dugo lažete oko nečega, počet ćete i sami vjerovati da je to što govorite istina.”

Počnite pisati dnevnik. Pišite o pozitivnim stvarima. To će vas “natjerati” da počnete smišljati pozitivne pristupe i tražiti pozitivne strane u onim situacijama, ljudima i stvarima koji vas okružuju. Kombinacija ovih tehnika učinit će vas dugoročno sretnijom osobom koja će se lakše nositi s težim životnim situacijama i lakše ćete reagirati na stres od osoba koje su u negativnom raspoloženju te ih svaka dodatna stresna situacija još više opterećuje, poručuje Ryan Rivera s Clam Clinica.

Ostavi komentar koristeći FacebookListen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar