Marin Begović i Mile Čakarun – novi seniorski klupski dvojac!

Premda meteo uvjeti u ‘zalasku’ 2013. i nisu baš najidealniji za taj vid sporta, i iako su u brojnim neprofesionalnim sportskim granama pregaoci uvelike na više ili manje zasluženom zimskom odmoru, za veslače VK Jadran predaha-nema.

U Zaton kod Šibenika, tradicionalnu zimsku bazu veslača, otputovalo je, naime, sedmero klupskih članova koji će tu pak provesti desetak dana u zajedničkom radu i ‘uveslavanju’ za novu sezonu, koja starta tijekom ožujka.

Uz veslače je i trener Danijel Bajlo, a na pripremama bi se trebale isprobati i neke nove posade, tvrdi trener Petar Milin i otkriva da će ovi klupski seniorski dvojac bez kormilara činiti Marin Begović i Mile Čakarun koji će zamijeniti dugogodišnjeg Marinovog partnera, brata blizanca, Branka.

On je, na našu žalost, prestao s aktivnim veslanjem i nakon završenog fakulteta zaposlio se u struci, naglašava Milin.

Pripreme će dobro doći tek ‘rođenom’ dvojcu da se ‘uvesla’ pred početak sezone 2014. makar se tandem već dosta dobro pozna, pa ne bi trebalo biti većih problema.

SONY DSC

Prva seniorska sezona je i pred najperspektivnijim veslačem Jadrana, Lukom Baričevićem, koji namjerava i dalje veslati ‘samac’, a uz rad na tehnici cilj će mu biti sakupiti i što veći broj kilometara na vodi.

‘Kvartet’ juniora ima isti zadatak kao i seniori, a to je uz ‘uveslavanje’ i također rad na tehnici sakupiti značajan broj kilometara kako bi na proljeće bili spremni konkurirati za posadu u hrvatskoj izborne vrsti uzrasta.

Inače, Josip Banović i Filip Pedić čine jedan dvojac bez kormilara, dok su drugi dvojac Andreas Vaško i Matija Milin.

Mladi veslači će biti smješteni, kao i uvijek, u obližnjim Vodicama, a izgleda da će ih, prema sadašnjoj prognozi, poslužiti i vrijeme pa će se predviđeni program treninga ispuniti do kraja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...