40. CROATIA OPEN – ZAGREB 4 finala VK Jadran: Dora Turčinov najuspješnija!

U Zagrebu je održana 40. tradicionalna međunarodna regata Croatia open. Naša najveća međunarodna regata okupila je na Jarunskom jezeru preko tisuću veslačica i veslača iz Hrvatske i petnaest europskih država.

Veslači Jadrana uspjeli su izboriti četiri finala ali samo je Dora Turčinov u dvojcu na pariće mlađih juniorki, zajedno s veslačicom VK Zagreb Frankom Boc, uspjela izboriti brončanu medalju.

Dora Turčinov veslala je izvrsno oba dana regate pa je i drugi dan uspjela izboriti finale u konkurenciji 55 veslačica mlađih juniorki gdje je zauzela peto mjesto. Drugog dana finale su izborili i Luka Kraljić i Rafael Brkić u kombiniranom četvercu s veslačima pulske Istre Martinom Povrzanovićem i Karlom Ciligom, zauzevši šesto mjesto.

Još su finale drugog dana natjecanja izborile u dvojcu na pariće juniorki Viktorija Aleta i Augustina Mihatov zauzevši šesto mjesto.

Četverac bez kormilara juniora u sastavu Mateo Matešić, Roko Skočić, Frane Vulelija i Bartol Cuković zauzeo je sedmo mjesto odnosno prvo u malom finalu.

Prvi dan regate nastupalo se u manjim brodovima, pa su juniori nastupili u dvojcima bez kormilara. U eliminacijskim utrkama veslalo se na vrijeme, ali su vremenski uvjeti utjecali na konačne plasmane u finala. Nakon prve eliminacijske skupine zapuhao je vrlo jak kontra vjetar, pa su ostale skupine imale uvjete u kojima je bilo gotovo nemoguiće ostvariti dobro vrijeme.

Dvojac Luka Kraljić i Rafael Brkić završio je tako u finalu B gdje su zauzeli ukupno dvanaesto mjesto, dok je dvojac Mateo Matešić i Bartol Cuković završio u finalu C kao petnaesti.

Augustina Mihatov zauzela je u samcu ukupno jedanaesto mjesto dok je Viktorija Aleta bila ukupno petnaesta.

S veslačima su u Zagrebu bili treneri Branimir Vujević i Petar Milin.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...