Edukativan susret benkovačkih “plavaca” i osnovaca

U sklopu preventivnog programa ‘Zajedno više možemo’, policijski službenici PP Benkovac priredili su predavanje za osnovce pod nazivom ‘Mogu ako hoću MAH-1’.

Učenici tri 4. razreda OŠ Benkovac, u pratnji svojih nastavnika posjetili su tako Policijsku postaju Benkovac gdje su ih dočekali pomoćnik načelnika PP Benkovac Tomislav Bačić i njegovi suradnici koji su ih proveli kroz postaju i objasnili im ulogu pojedinih službi, a također i pokazali opremu potrebnu za svakodnevni rad policajaca.

Budući da su učenici bili podijeljeni u dvije grupe, istovremeno s posjetom, za drugu grupu četvrtaša su u prostorijama Gradske knjižnice Benkovac policijska službenica PP Benkovac Branka Bačić, Marin Mitrović i kontakt policajac PP Benkovac Mate Katuša održali interaktivno predavanje pa su ih upoznali s osnovama rada policije, s naglaskom na ulogu kontakt policajaca, posebice u kontakt rajonu OŠ Benkovac.

[pullquote align=”right”]Učenici tri 4. razreda OŠ Benkovac, u pratnji svojih nastavnika posjetili su PP Benkovac gdje su im domaćini uz ostalo pokazali i opremu potrebnu za svakodnevni rad policajaca[/pullquote]Mališane su naročito upozorili na opasnosti nekih rizičnih i društveno neprihvatljivih ponašanja, posebice na ovisnosti vezane za rogu i alkoholizam. Uputili su in na pravilne načine postupanja u rizičnim ponašanjima, primjerice u slučajevima pronalaska predmeta vezanih uz drogu, a po završetku obilaska policijske postaje i održanih predavanja, svim su učenicima podijeljene knjižice ‘Moj podsjetnik M.A.H.’

Inače, prije nekoliko dana Postaja prometne policije Zadar i Policijska postaja Biograd proveli su operativnu akcija ‘Pješak.’, navode iz dviju postaja PU Zadar.

Osnovni cilj akcije bio je usmjeren prema svim nesavjesnim vozačima koji ne uvažavaju pješake u prometu, a isto tako i prema pješacima koji ne koriste površine koje su njima namijenjene, odnosno koji ne poštuju osnovna pravila Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Tijekom navedene akcije poduzete su 54 mjere i to:

  • nepropisno parkiranje – 18 mjera
  • nezaustavljanje na crveno svjetlo – 2 mjere
  • pretjecanje na pješačkom prijelazu – 1 mjera
  • nepropisno parkiranje – 8 mjera
  • upravljanje prije stjecanja prava – 2 mjere
  • neregistrirano vozilo – 2 mjere
  • prekršaj pješaka-crveno svjetlo – 13 mjera
  • prekršaj vozača-crveno svjetlo – 8 mjera
Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...