Kašić i Islam Latinski: “Neka im je vječna hvala!”

U sklopu programa obilježavanja oslobodilačke akcije Maslenica priređuje se diljem županije niz predavanja, kulturnih i sportskih događanja kao i odavanja počasti palim braniteljima.

[pullquote align=”right”]Komemorativnom činu nazočili su predstavnici Zadarske županije, Splitsko-dalmatinske, Sisačko-moslovačke i Šibensko-kninske županije, Posedarja, Zadra i Benkovca[/pullquote]Tako su položeni vijenci i zapaljene svijeće i podno središnjeg križa u mjestu Kašiću gdje su se u srijedu ‘sjenama’ stradalih ‘naklonila’ brojna izaslanstva.  Među brojnim braniteljima i obiteljima palih, komemorativnom činu nazočili su predstavnici braniteljskih udruga, kao i županija i gradova iz kojih su bili poginuli vojnici i redarstvenici, pa su uz izaslanstva Benkovca, Zadra, Posedarja i Zadarske županije vijence položili i predstavnici Splitsko-dalmatinske županije, Sisačko-moslovačke i Šibensko-kninske županije koji su se također u Islamu Latinskom posjetili spomenik stradalim pripadnicima HV i MUP-a.

Podsjetimo, u akciji koja je započela na današnji dan 22. 1.  i trajala do 27. siječnja 1993. oslobođen je velik dio zadarskog zaleđa, petnaestak sela i bitne strateške točke kao što su Novsko ždrilo, Masleničko ždrilo, zrakoplovna baza i Zračna luka, a agresor je odbačen 13 kilometara od Zadra. Ponovno je uspostavljena veza između sjevera i juga RH.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...