“Il Padrino” i trava zelena nikako u isti stih!

Istina, i nama je, vjerujemo kao i vama, ova tema postala dosadna jednako kao i ovi neumorni komarci koji grizu i u siječnju, no pisanje o njoj je očito jedini način da Grad Zadar napravi nešto kako treba i u skladu sa zakonima.

Dakle, idemo još jednom. Ponavljamo. Na inzistiranje putem novinarskih upita usmjerenih prema Gradu Zadru iz kojeg su tvrdili kako je, naravno tek po našem upitu, 5. prosinca 2013. godine iz Upravnog odjela za gospodarenje gradskom imovinom društvu Profundus d.o.o., odnosno vlasniku restorana “Il Padrino” naloženo vraćanje javne površine, koja je ovom privatniku služila kao terasa za postavljanje ugostiteljskog inventara, u prvobitno stanje u roku od 15 dana. Naravno, kako je bilo za očekivati rok je istekao 20. prosinca 2013. godine, a nije se ispoštovao niti do 10. siječnja 2014. godine. S obzirom kako je bilo očito da vlasnici ovog ugostiteljskog objekta ne poštuju odluke Gradske uprave, postavili smo istoj upit hoće li netko iz Grada Zadar poduzeti kakve korake po pitanju rješavanja nepoštivanja odluke gore navedenog Upravnog odjela, odnosno da li će društvo Profundus d.o.o. snositi kakve posljedice zbog nepoštivanja iste te kada bi se javna površina konačno trebala vratiti u prvobitno stanje, ukloniti nasuti šljunak te ozeleniti. Kako je upit bio naslovljen na sva tri glasnogovornika Grada Zadra, niti jedan valjda nije imao vremena od 3. siječnja 2014. godine, odnosno u desetak dana odgovoriti na postavljena pitanja u interesu javnosti. Prema svemu sudeći, čekao se protekli vikend kada je navedena površina ipak napokon posuta zemljom i na kojoj je u međuvremenu vjerojatno posijana i “sporna trava”. Stoga smo, u zadnjem članku prije tri dana, naglasili kako, u narednih par dana očekujemo odgovor iz Grada Zadra kako je sve odrađeno prema zakonu u zadanom vremenskom roku  te kako društvo Profundus d.o.o. neće snositi nikakve posljedice zbog nepoštivanja svojih obveza. Od početka priče s ovim društvom, odnosno restoranom konstantno mu se progledava kroz prste. Naši sugrađani se po tko zna koji put pitaju, zašto?

S obzirom na sve navedeno 13. siječnja 2014. godine je Antena Zadar podnijela tužbu protiv Grada Zadra Ministarstvu uprave i nadležnoj Agenciji za zaštitu osobnih podataka zbog onemogućavanja prava na pristup informacijama.

Kako smo i najavili, odgovor iz Grada je stigao na adresu Antene Zadar tek jučer, a uključivao je većinu naših ranije izrečenih pretpostavki no na malo suptilniji način.

– Iz Upravnog odjela za gospodarenje gradskom imovinom dobili smo odgovor kako je pročelnik odjela na usmeno traženje vlasnika “Il Padrina” odobrio produženje roka za dovođenje površine u prvobitno stanje zbog blagdana. U međuvremenu su radovi započeti, teren je poravnat, nasuta je zemlja i posijana trava. Dakle, ispunjeni su uvjeti iz naloga za vraćanje u prvobitno stanje, kazala je Ivana Dadić, viša stručna suradnica za informiranje.

Naravno, vjerujemo kako će se ovo prvobitno stanje vrlo brzo pred početak opet vratiti u drugo stanje kada će se ponovno nasuti šljunak, staviti travnati tepih, ugostiteljski inventar i sl. Nadamo se kako će trava do tada ipak proklijati i bar malo niknuti, reda radi.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...