Android iz Nokie za 100 dolara?

Nokijini mobilni telefoni temeljeni na Androidu kodnog imena Normandy, o kojima se već duže vrijeme šire glasine, navodno bi trebali biti dostupni kasnije tokom mjeseca, a prema informacijama koje su objavljene na stranicama jedne Vijetnamske trgovine, cijena će im biti oko 100 dolara.

Prema pisanju WMPowerusera, uređaj nazvan Nokia X A110 nakratko se pojavio na stranicama vijetnamske internetske trgovine Mainguyen, a cijena mu je bila oko 110 dolara. Uređaj bi trebao biti temeljen na Androidu 4.4.2 (KitKat), dvojezgrenom procesoru takta 1 GHz, imati 4GB prostora za pohranu i 512 MB radne memorije, utor za memorijske kartice microSD kapaciteta do 32 GB, te kameru razlučivosti 5 megapiksela. Lumia 525 sličnih specifikacija na istim stranicama se nudi za 160 dolara.

Glasine o Nokijinom mobilnom telefonu temeljenom na Androidu šire se već nekoliko mjeseci. Uređaj navodno neće imati mogućnost izravnog pristupa trgovini aplikacija Google Play, već će koristiti usluge koje su razvili Nokia i Microsoft, uključujući Here maps i Mix Radio. Nokia bi također trebala pokrenuti vlastitu trgovinu aplikacija za Android, na kojoj će se nuditi aplikacije poput Skypea, Facebooka, Twittera, i raznih drugih.

Nokia bi trebala održati konferenciju za tisak u Barceloni tokom sajma Mobile World Congress (MWC) 24. veljače. Vjeruje se kako će tada biti predstavljeni i tvrtkini mobilni telefoni temeljeni na Androidu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...