Intrade za obnovu koncertne dvorane Kneževe palače

Klapa Intrade nastupit će večeras u zadarskom HNK s početkom u 20 sati, pridružujući se tako akciji zadarskog Lions kluba za obnovu koncertne dvorane u Kneževoj palači.

Večerašnji koncer u mnogočemu će biti drugačiji od, primjerice, već tradicionalnih božićnih nastupa u zadarskom Arsenalu, ponajprije jer je sama Klapa vezana uz dvoranu Kneževe palače koja je stradala u Domovinskom ratu, te su svojim doprinosom željeli pomoći njenom povratku na glazbenu scenu grada.

U palači su dijelili prostor društva Zoranić kao njegova sekcija, a u koncertnoj dvorani nastupali u više navrata. U najljepšem im je sjećanju, sigurno, koncert održan 15. veljače 1991. godine upravo u toj dvorani kad su u goste pozvali proslavljenu klapu DC iz Vranjica. Koncert je bio dio Zoranićeve akcije za obnovu, već tada derutne Kneževe palače. Sredstvima iz te akcije plaćena je izrada fotogrametrijske snimke cijele palače, iznimno važna za poslijeratnu obnovu tog povijesnog zdanja.

Intrade će sada ponovno pjevati za Kneževu palaču i dati nesebičan prinos naporima da iz njene koncertne dvorane u dogledno vrijeme ponovno poteče radost glazbe.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...