Na Višnjiku “rastu” skupa dobar rad i neupitan potencijal

Bespredmetno je konstantno ponavljati o darovitosti zadarske sportske mladosti, napose o nadarenim dečkima i curama, odbojkašima i odbojkašicama. Pa ipak dok kod nekih drugih klubova, naročito onih koji rad temelje na igri pod obručima, generacije talenata ‘netragom nestaju’ pri prijelazu u seniorski sastav, u OK i ŽOK Zadar, na sreću, to i nije slučaj.

Ne, barem, u smislu da su u pitanju nerezonska kadrovska rješenja, tek se ‘filtrom’ može smatrati tužna financijska situacija i razumljivo postavljanje škole i studija ispred mreže i parketa. Kako bilo, perspektiva i potencijal su neupitni, a pokazala su to i dva turnira priređena na Višnjiku u kojima su se publici, trenerima i roditeljima, u kvalitetnim izdanjima naučenoga na treninzima predstavile kadetkinje ‘plavog’ kolektiva.

ŽOK Zadar, škola odbojke

[pullquote align=”right”]Perspektiva i potencijal mladih odbojkašica su neupitni, a pokazala su to i dva turnira priređena na Višnjiku u kojima su se publici, trenerima i roditeljima, u kvalitetnim izdanjima naučenoga na treninzima predstavile kadetkinje ‘plavog’ kolektiva[/pullquote]Nakon atraktivnih i zanimljivih utakmica, kojima nije manjkalo rezultatske neizvjesnosti, na turniru starijih kadetkinja su slavile Laura Škara, Sara Čukušić, Marija Vukić, Anđela Breulj i Marta Svorcina, ostavivši iza sebe na poziciji broj 2- Nataliju Bekavac, Luciju Bobić, Anju Krstić, Leonardu Vlahov, Domeniku Stipić i Patriciju Kalac, i treće u poretku: Katarinu Bobić, Petru Kovačević, Lorenu Segarić, Niku Inić, Anu Simić i Helenu Buljat. Nastupile su i: Ena Petričić, Lara Brkić, Ena Petričić, Maria Fain, Marija Sorić i Lara Režan.

Na mini-turniru mlađih kadetkinja na najvišu skalinu popele su se u ‘2 na 2’ Karla Pavlović i Ivona Peša, ‘srebro’ su zaslužile Nika Jukić i Mihaela Mazić, a ‘broncu’ Marija Mijić i Karla Klanac. Na četvrtom mjestu plasirale su se Paola Sorić i Petra Kelečević, a također su igrale: Hana Perić, Martina Maršić, Anita Gustin, Marta Žorić, Iva Erstić, Lana Bučić, Paula Ikić, Marija Sutlović, Ena Paleka, Petra Stipić, Michelle Grzunov, Josipa Bilokapić, Nora Nekić, Lana Frleta, Nora Vrkić i Mia Žuvela.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...