Poraz od -15 vrijedan kao pobjeda!

U kupu Ružice Meglaj, Zadar je ekipa koju je definitivno dopao najteži  ždrijeb. Još je jednom morao odmjeriti snage s Novim Zagrebom, ponajjačom ekipom naše lige.

U prvu četvrtinu susreta Mazija kreće s petorkom Štrmelj, Marin, Antonia i Marta Erslan te Bodrožić, s druge strane Ivanković se odlučuje za Ivezić, Komplet, Babkina, Ivanković i Karčić.
Nakon prvih minuta susreta Novi Zagreb vodi rezultatom 0:7. Tada Štrmelj pogađa za prve Zadrove poene,  ali i dva puta asistira za 6:9. Dva slobodna pogađa Ina Marin, a Štrmelj pogađa tricu za 13:11 i prvo vodstvo Zadra. To prisiljava trenera Ivankovića na time out. Tada Bodrožić radi faul na Ivanković koja puca samo jedno slobodno i Zadar vodi i dalje. Erslan puca za 15:12, a prva četvrtina također završava pečatom Antonije Erslan za 23:16.
U drugoj četvrtini Zadar nastavlja dobar niz i nakon pet minuta igre rezultat je 28:22. Iako Novi Zagreb lagano smanjuje razliku greška Ivezić otvara mogućnost za Antoniju Erslan koju ona koristi i pogađa za 30:24. Tada koš pogađa i Luce Ivankovic što je njen 14. koš. U nastavku Ina Marin radi korake što prisiljava Maziju na time out. Na 1:20 do poluvrimena rezultat je 32:32. Koš Babkine odvodi Novi Zagreb na 32:35, a Ivezić odvodi svoju momčad na poluvrijeme s minimalnom prednošću od 32:37.

Drugo poluvrijeme svojim sedmin poenom ponovno otvara Štrmelj za 34:37, a tada i asistira Ini marin za 37:37. Tada gađa Semren, ali Bodrožić vraća za 39:39. Nakon šest minuta igre trica Marin smanjuje prednost Novog Zagreba na 44:46. Na minutu do kraja mogućnost prednosti, pri rezultatu 49: 50 uskraćuje sudac odlukom da je Skirić napravila prijestup. To dovodi nemir u Zadrove redove i Novi Zagreb radi seriju 7:0. Na kraju treće četvrtine rezultat je 49:57. Nakon minute igre zadnje četvrtine Novi Zagreb po prvi puta vodi s deset razlike, a Zadar se skroz opustio. Ipak, Ina Marin iskorištava loptu koju dodaje Štrmelj i puca tricu za 54:61. Dva puta gađa Erslan, prvo za dva pa za tri, a na semaforu je 59:65. Nakon pet minuta igre Zadar je na 61:69 i ima napad koji, nažalost, ne koriste. Na tri minute do kraja susreta Mazija ponavlja Zagrebački scenarij i vadi Marin i Erslan, a u igri ostavlja mlađe igračice. Susret završava rezultatom 65:79.

Erslan na širem popisu reprezentacije!

Trenerica Zadranki, Marija Mazija, na press konferenciji nakon utakmice protiv Novog Zagreba, otvoreno je izrazila nezadovoljstvo u igri svojih cura. Cijelog tjedna je ekipa Zadra bila nepotpuna na trenizima, ali Mazija očekuje povratak Nikpalj i puni sastav za važnu utakmicu protiv Pule idućeg vikenda.

S druge strane je trener Ivaković pohvalio Zadranke i rekao da se nada ovakvoj igri Zadra i protiv drugih ekipa. Kazao je da Ina Marin pomalo iritira brojem “potrošenih” lopti ( šut za dva 1/8, šut za tri 5/14), ali i dodao kako će se za drugog Zadarskog šuter, Antoniu Erslan, sigurno naći mjesto na širem popisu reprezentacije. Antonija Erslan još uvijek ne želi komentirati izbornikove riječi jer kaže da za to nije vrijeme. Skromna Erslan u ovom je susretu pružila odličnu igru, a postigla je 20 poena.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...