U strahu od istine, Vedran Uranija urgirao na uredništvo Antene Zadar!

Nakon što me je, kao glavnog urednika, kolegica Vanja Mirčeta, obavijestila kako je na nju verbalno nasrnuo Vedran Uranija, pravni zastupnik SSSH, nimalo me nije iznenadio email koji mi je gospodin Uranija uputio još prije nego se spomenuta kolegica i vratila u redakiciju.

On je, eto, revoltiran njenim upitom o privatizaciji nekadašnjeg zadarskog trgovinskog diva “Zadranke” i poveznicom s njegovim stranačkim šefom – Renom Sinovčićem, koji je svojedobno sudjelovao u prodaji dionica iste tvrtke, verbalno nasrnuo na našu novinarku. Svemu tome, naravno, prethodilo je i još jedno odbijanje odgovora i ikakvog komentara o slučaju “Zadranka”, baš kao što je istoj novinarki prije mjesec dana odbio komentirati isto, upučujući je na glavnog državnog odvjetnika, Mladena Baića, brišući svoje ruke tvrdnjama kako “to nije njegov posao“.

Vedran Uranija, dakle, u strahu od napisa Antene Zadar, urgirao je emailom, obavještavajući me da je, kako kaže: “u punom smislu riječi šokiran i zgrožen agresivnim i zlonamjernim ponašanjem dotične novinarke“.

Njegovo urgiranje donosimo u cijelosti…

Poštovani gospodine Pavić,

javljam se povodom press-konferencije koja se održala pred zgradom sindikata danas u 12 h, a čija tema je bila AKCIJA SOLIDARNOSTI SUH-a, te potpora općem štrajku upozorenja koji se danas održava u Zadru i diljem Hrvatske. Svi nazočni sindikalni povjerenici i ja bili smo zgroženi, šokirani i razočarani ponašanjem novinarke Vanje Mirčete koja je nakon skupa odmakla od glavne teme susreta provocirajući mene kao pravnog zastupnika pitajući me o nekakvom sukobu interesa u “Zadranci”.

Na to sam joj ja odgovorio da njen upit nije bio predmet teme na konferenciji i da se o tome može posebno porazgovarati. Po završetku konferencije sam je pitao što ona zapravo hoće, što je zanima, pa je počela neugodnim povišenim tonom vrijeđati me i provocirati u vezi nekakvog “sukoba interesa”, na što sam joj ja odgovorio da se ne bavi podvalama i insinuacijama.

Ona je završila s rečenicom prijetnje: “Vidjet ćete što će danas izaći na portalu”, prethodno me pitajući: “Je li Vi meni prijetite?”, iako sam joj ja vrlo kulturno, ali odlučno pokušao objasniti da ima dezinformacije i da se ne bi smjela baviti podvalama i lažnim optužbama ni na čiji račun, jer kako bi se ona osjećala kad bi netko nju lažno optužio, što je lako moguće.

Ovaj e-mail upućujem na poticaj svojih sindikalnih povjerenika, koji su, kako je uvodno naglašeno, u punom smislu riječi šokirani i zgroženi agresivnim i zlonamjernim ponašanjem dotične novinarke.

Samo podsjećam da sam ja sa svojim sindikalnim kolegama odradio temu zbog koje smo i zvali predstavnike medija, među njima i portal Antenu, a dotična novinarka je očito došla s ciljem da izaziva, provocira i prijeti meni koji sam na službenoj dužnosti, a sve to mogu posvjedočiti svi nazočni.

Srdačan pozdrav,
pravni zastupnik
Vedran Uranija

Cijelu temu okršaja Vedrana Uranije i novinarke Antene Zadar možete pratiti na ovoj poveznici…

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...