Uspješne akcije darivanja krvi u Tkonu i Vrsima

Dvije izuzetno uspješne akcije dragovoljnog darivanja krvi priređene su na području Zadarske županije, u kojima je dragocijenu životnu tekućinu za potrebe ugroženih i bolesnih građana doniralo stotinjak plemenitih i humanih davatelja.

U suradnji Aktiva DDK Vrsi i Gradskog društva Crvenog križa iz Zadra, u atriju osnovne škole u Vrsima, provedena je tako prva ovogodišnja akcija darivanja krvi. Pod stručnim vodstvom djelatnika Službe za transfuziju OB Zadar i dr. Ivne Lucin, pristupilo joj je čak 80 mještana, među njima 18 djevojaka i žena, a njih 55 darovalo je krv za spašavanje ljudskih života.

Krv već sutra može zatrebati bilo kome od nas ili naših najdražih, kazao je Jurica Predovan, predsjednik Aktiva DDK Vrsi, pozvajući one koji nikad nisu darivali krv da dođu i vide da se nemaju čega bojati i da se uvjere kako je znati da tim naizgled malim činom možda produljuješ nečiji život prelijep osjećaj.

Također, i Gradsko društvo Crvenog križa Biograd na Moru i Aktiv dragovoljnih darivatelja krvi otoka Pašman organizirali su u Tkonu prvu ovogodišnju akciju darivanja. Nakon akcije solidarnosti s najpotrebnijima, kako to i obično biva, održan je zahvalni obrok na kojem su Snježani Radović i Ljiljani Jakovljev uručene zahvalnice za pet donacija.

To su posebni ljudi velikog srca koji daju dio sebe ne pitajući ništa zauzvrat, poručio je predsjednik Rade Mušćet, “alfa i omega” humanog događanja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...