Grafit “Delije” niknuo nasuprot Krešina doma!

Natpis „Delije“, što je naziv navijačke skupine Crvene Zvezde, napisan velikim crvenim slovima na ćirilici, osvanuo je u društvu brojnih drugih grafita na napuštenom i zapuštenom kamenom objektu, inače neugodnom i za grad sramnom smetlištu, unutar ŠRC Višnjik, odmah nasuprot dvorani Krešimira Ćosića.

U Policiji tvrde da najava dolasku navijača iz Srbije nije bilo, u „Donatovu metropolisu“ i širem okružju nema registrirana navijačka skupina „crveno- belih“, pa se po svemu radi o običnoj šali, možda i neslanoj ususret večerašnjoj utakmici, lokalnih tinejdžera.

Uglavnom, u 19.00, u Krešinom domu, KK Zadar hvata možda i posljednju priliku za ostanak u društvu regionalnih ligaša. Na Višnjik dolazi Crvena Zvezda, lider na parketu fenjeraša. I sam taj podatak govori kako niti malo nije jednostavna misija, čak štoviše u prvi mah se čini i nemoguća. Barem prema trenutnoj formi i razlici u kvaliteti dva sastava.

Domaći su u 23 kola sakupili tek šest pobjeda i nalaze se na posljednjem mjestu, dok su gosti uvjerljivo prvi sa 19 pobjeda i samo četiri poraza. Beograđani su upravo izborili i četvrtfinale Eurokupa napravivši najveći klupski uspjeh u posljednjih 20 godina.

Igraj Zadre volim te

Utakmica je pomaknuta dan ranije da se iziđe u susret gostima. Nama to u neku ruku odgovara, ali u drugu baš i ne, jer smo za pripremu dvoboja imali manje vremena. Međutim, protivnik je imao još i manje, u odnosu na prošlu utakmicu Eurokupa, a već u utorak igraju protiv u Litvi kontra Budivelnika. To je naša prilika. Nećemo se lagati, Zvezda je mnogo jača momčad, no uz potporu navijača s tribina vjerujem da možemo ostvariti pozitivan rezultat, optimizmom pršti Rajko Vidaković, plavo- bijeli „kormilar“.

Poredak: C. zvezda 19-4, Cedevita 17-6, Partizan, Cibona i Budućnost VOLI 15-8, MZT 11-12, Igokea 12-11, Mega Vizura i Krka 10-13, Radnički, Olimpija i Szolnoki 8-14, Široki i Zadar 6-17.

Raspored 24. kola: Zadar- C. zvezda (subota, 17.00), Cedevita- Budućnost, Partizan- Szolnoki Olaj, Mega Vizura- Olimpija, Krka- Radnički, MZT- Široki i Igokea – Cibona

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...