I na Relji uskoro Prirodoslovno – grafička škola

Na nedavnom dnevnom redu Kolegija župana našao se i Nacrt prijedloga odluke o davanju suglasnosti Strukovnoj školi Vice Vlatkovića za prijenos dijela posjeda Zadarskoj županiji za stjecanje vlasništva. Naime, školski odbor Strukovne škole dao je konačnu suglasnost za prijenos na županiju prava vlasništva na česticama zemlje na kojima se nekada nalazila tekstilna škola unutar obrazovnog kompleksa SŠ Vice Vlatkovića.

Radi se o školskoj zgradi i pomoćnom objektu na adresi Put Murvice, u predjelu Relja, neposredno uz glavnu prometnicu prema centru grada. Kako bi povećala kvalitetu strukovnog obrazovanja, barem tako su naglasili iz Upravnog odjela za društvenu djelatnost, Zadarska županija je lani krenula s realizacijom projekta – Izgradnja i opremanje nove školske zgrade Prirodoslovno–grafičke škole Zadar. Projekt je prijavljen na Javni poziv Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta za dostavu projektnih prijedloga – priprema zalihe infrastrukturnih projekata za Europski fond 2014 – 2020.

[pullquote align=”left”]Projekta – Izgradnja i opremanje nove školske zgrade Prirodoslovno–grafičke škole Zadar, prijavljen na Javni poziv Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta za dostavu projektnih prijedloga – priprema zalihe infrastrukturnih projekata za Europski fond 2014. – 2020.[/pullquote]- Nova školska zgrada, čija izgradnja je predviđena na prostoru sadašnjeg SEC-a, na Murvičkoj cesti, odnosno na predmetnim nekretninama, riješila bi sve aktualne probleme u radu prosvjetnih ustanova smještenih u Perivoju Vladimira Nazora i otvorila put daljnjem razvoju, radu u samo jednoj, i to prema EU standardima isključivo jutarnjoj, smjeni, potom i mogućnosti rada po suvremenim pedagoškim standardima i time obogaćenje kurikuluma, kaže pročelnik Ivan Šimunić i ističe kako bi nova školska zgrada osigurala prostorne preduvjete za doškolovanje i obrazovanje odraslih, pružanje usluga građanstvu kroz sportsku dvoranu, grafičke radionice, informatičke radionice, kemijske laboratorije, medijske radionice, multimedijalnu dvoranu, razrede, opremu i niz drugih pratećih školskih sadržaja.

Izgradnja nove školske zgrade je neophodna budući da sadašnji prostor ne ispunjava minimalne uvjete rada. Za pet nastavnih strukovnih programa postoji zanimanje okoline, jer je jedina takva škola u širem geografskom prostoru. Također, dva nova kemijska laboratorija, moderna grafička radionica i medijske radionice koji se planiraju u novoj školi omogućili bi bolje obrazovanje učenicima kao i kvalitetnu praktičnu edukaciju odraslih osoba. U sklopu škole planira se i izgradnja sportske dvorane koju na žalost nema postojeća škola.

[pullquote align=”right”]Nova školska zgrada osigurala bi prostorne preduvjete za obrazovanje i odraslih, pružanje usluga kroz sportsku i multimedijalnu dvoranu, grafičke i informatičke radionice, kemijske laboratorije, medijske radionice, razrede, opremu i niz drugih pratećih školskih sadržaja[/pullquote]- Budući se uz novu školsku zgradu planira smjestiti i Centar kompetencija za kreativnu industriju, koji bi zajedno činili snažan centar obrazovanja i dokvalifikacija postojećih i novih zanimanja, Zadarska županija ima pravni interes steći u vlasništvo predmetne nekretnine, rekla je na sjenici Kolegija pročelnica Odjela za pravne poslove Milena Ikić obrazlažući prijedlog odluke koja bi potvrdu trebala dobiti kod županijskih vijećnika.

Studiju izvodljivosti izradila je tvrtka Intellectus PM d.o.o., a idejni projekt je gotov, a idejni projekt ”Sirius-Zadar” d.o.o. koji je ujedno izradio i Idejni projekt za rekonstrukciju i adaptaciju dijela zgrade “stare” Tehničke škole kojim su predviđeni svi sadržaji potrebni za obavljanje školskih djelatnosti Škole primijenjene umjetnosti i dizajna.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...