“Jadranaši” s osam pobjeda iz Zatona, ukupni trijumf mlađih juniora

Uvala Zaton kod Šibenika bila je mjesto druge regate Kupa Dalmacije na kojoj su nadareni veslači iz Zadra ponovno ostvarili uspješan nastup osvajanjem osam prvih mjesta i ukupnom pobjedom u kategoriji mlađih juniora.

Iako je Zaton poznat po izvrsnim uvjetima za veslanje ovaj puta regata je, zbog jakog juga, održana na rubu regularnosti što je stvaralo probleme mnogim, posebno mlađim, veslačima. Međutim, uvjeti su jednaki za sve, u ovakvim situacijama do izražaja dolazi i tehnika veslača pa oni koji veslaju čisto i skupno obično i pobjeđuju, tvrdi Petar Milin, trener u VK Jadran.

Izuzetno dobar nastup ostvarili su mlađi juniori s pet osvojenih pobjeda i to: u samcu Leon Mikulić, dvojcu bez kormilara Ante Validžić i Luka Smnirčić, četvercu s kormilarom Nino Aleksić, Hrvoje Marić, Vito Fantina i Mateo Josipović, četvercu na pariće Luka Perović, Dorian Matković, Tomislav Šaban i Dominik Žuvić, kao i u osmercu uz kormilara Gabrijela Hadžića, članovi Aldo Jelenković, Borna Babajko, Mate Anić – Milić, Luka Ramić, Lovre Martinov, Ivan Tokić, Maroje Andrić i Tomislav Žuža.

[pullquote align=”right”]Iako je Zaton poznat po izvrsnim uvjetima za veslanje ovaj puta regata je, zbog jakog juga, održana na rubu regularnosti što je stvaralo probleme mnogim, posebno mlađim, veslačima[/pullquote]Kod juniora pobijedili su u četvercu bez kormilara Josip Banović, Filip Pedić, Andreas Vaško i Matija Milin. Drugo mjesto osvojio je osmerac u sastavu Juraj Batelja, Valentino Stipčević, Dominik Božidar Milardović, Mislav Anić, Karlo Diklan, Roko Gulan, Matija Milin i Andreas Vaško, a treći su bili Josip Banović i Filip Pedić u dvojcu bez kormilara.

U svom prvom nastupu u ženskom juniorskom samcu Mirna Dasović Kranjac osvojila je peto mjesto poretka. Kod seniora samaca drugi je na ciljem prošao Luka Baričević, dok je zajedno s Matom Ledenkom u dvojcu na pariće zauzeo treću poziciju redoslijeda. Druga posada u dvojcu na pariće Jakov Denona i Ivan Bezinović bila je šesta.

Kadeti A osvojili su dva prva mjesta i to u četvercu na pariće Lovre Babajko, Kristian Nenadović, Stipe Vujević i Jakov Šandrić, i u četvercu GIG-u Luka Mijolović, Karlo Kolega, Ivan Sakić i Rafael Vukić. Daroviti ženski dvojac na pariće Maris Milin i Ela Žuvanić bio je treći. U samcima kadeta B treće mjesto osvojio je Marko Marić, a četvrto Lovre Lonić.

U ukupnom poretku za Kup Dalmacije vodi Mornar s 306 ispred Jadrana s 301 i Gusara s 292 boda. Iduća regata održati će se u Dubrovniku, početkom travnja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...