Nezaposleni detektirali uzroke neravnoteže na tržištu rada

U Hrvatskoj gospodarskoj komori, Županijskoj komori Zadar, održan je I. okrugli stol „Uzroci neravnoteže na tržištu rada – stajalište nezaposlenih“ u sklopu projekta „PoTRaGA – Portal za Tržište Rada, razvoj Gospodarstva i mjere Aktivne politike zapošljavanja”.

Na okruglom stolu sudjelovali su partneri u projektu- predstavnici Grada Zadra, Ana Odvitović i Josip Milić, Dubravko Bacalja i Jelena Buzov iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Marica Babić iz Zadra-e, Lea Grdović iz HGK, Županijske komore Zadar te korisnici projekta PoTRaGA- mladi nezaposleni ljudi sa zadarskog područja. Cilj rasprave bio je definirati probleme u zapošljavanju sa stajališta nezaposlenih osoba.

[pullquote align=”left”]Kao ciljevi projekta su istaknuti povećanje zapošljivosti ciljne grupe mladih nezaposlenih prekvalifikacijom i podizanjem njihovog znanja o poduzetništvu te doprinijeti uspostavi ravnoteže između ponude i potražnje na tržištu rada[/pullquote]Projekt ”PoTRaGA” – Portal za Tržište Rada, razvoj Gospodarstva i mjere Aktivne politike zapošljavanja“, sufinanciran u sklopu programa IPA, IV. komponenta – OP Razvoj ljudskih potencijala, provodi se u suradnji pet partnerskih organizacija (Grad Zadar kao nositelj projekta te Razvojna agencija Zadarske županije – ZADRA, Hrvatski Zavod za zapošljavanje – Područni ured Zadar, Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Zadar i Obrtnička komora Zadarske županije). Kao ciljevi projekta su istaknuti povećanje zapošljivosti ciljne grupe mladih nezaposlenih prekvalifikacijom i podizanjem njihovog znanja o poduzetništvu te doprinijeti uspostavi ravnoteže između ponude i potražnje na tržištu rada kreiranjem portala specijaliziranog za potrebe lokalnog tržišta rada.

U sklopu provedbe projekta organizirat će se četiri okrugla stola na temu „Uzroci neravnoteže na tržištu rada“ uz sudjelovanje predstavnika nezaposlenih osoba, poslodavaca i obrazovnih institucija. Cilj njihovog održavanja je pristupiti zajedničkom problemu s gledišta različitih dionika na tržištu rada te kroz, što je moguće više strukturiranu i usmjerenu raspravu, doći do zaključaka o mogućim uzrocima neravnoteže na tržištu rada koji će se naknado objaviti, kažu iz Grada Zadra.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...