Novost na Seljačkoj tržnici: klupa za izlaganje otočkih proizvoda!

Program Ujedinjenih naroda u Hrvatskoj (UNDP) obilježava Tjedan obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava nizom aktivnosti koje su započele u subotu, 12., i trajat će do 16. travnja, a sve u sklopu Županijskih dana 2014.

Projekt Tjedan Obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava Zadarske županije zajednički organiziraju Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) i Zadarska županija kako bi podigli svijest o važnosti obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i njihovoj ulozi u razvoju lokalnog gospodarstva. U Zadarskoj županiji registrirano je više od 7 000 OPG-ova koji obrađuju preko 23 000 hektara zemljišta, a najvećim dijelom bave se proizvodnjom povrtlarskih, voćarskih i ratarskih kultura te uzgojem stoke. Važnost OPG-ova i njihov utjecaj na očuvanje agro-biološke raznolikosti i održivo gospodarenje resursima prepoznali su i Ujedinjeni narodi koji su upravo 2014. godinu proglasili Međunarodnom godinom obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.

[pullquote align=”right”]Projekt Tjedan Obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava Zadarske županije zajednički organiziraju Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) i Zadarska županija kako bi podigli svijest o važnosti obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava[/pullquote]Obilježavanje Tjedna obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava (OPG) započelo je inače prigodnim programom na prostoru Seljačke tržnice Zadarske županije, a koji je bio popraćen nastupom ženske klape Karmel, dok su kupci imali priliku degustirati brojne proizvode domaćih poljodjelaca.

U ponedjeljak se pak održao Dan otvorenih vrata OPG-ova na kojemu je sudjelovalo pet obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, ujedno i redovitih izlagača na Seljačkoj tržnici Zadarske županije, pa su osim obilaska gospodarstava i upoznavanja s domaćinima, zainteresirani mogli sudjelovati u aktivnostima Obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.

Novost na zadarskoj Seljačkoj tržnici, otkriva Agroklub, jest da je na njoj postavljena dodatna klupa za izlaganje otočkih proizvođača. Na njoj je u subotu s plodovima iz Jadrana, pristigao iz Kali i Ribarskog obrta Moćun, bio Marko Kolega. Tjedan OPG-a u Zadarskoj županiji nastavio se obilaženjem terena i stručnim predavanjima na kojima će se poljoprivrednici moći upoznati s mogućnostima koje se nude putem EU fondova.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...