Predstavljena bitcoin debitna kartica

Kalifornijska tvrtka Xapo, koja korisnicama pruža usluge bitcoin novčanika, najavila je novu uslugu, bitcoin debitnu karticu.

Koristeći tradicionalnu bankarsku mrežu nova bitcoin kartica bi trebala funkcionirati poput tradicionalnih debitnih kartica. Plaćanje se odvija na način da nakon obavljene transakcije Xapo skida potreban iznos bitcoina s korisnikova bitcoin novčanika te ih prodaje na Bitstampu, trenutno najvećem servisu za razmjenu bitcoin valute.

Kartice će biti dostupne u dvije verzije: virtualnoj koja je besplatna te fizičkoj koja će zainteresirane korisnike stajati 15 $. Potonja verzija bi se trebala pojaviti u roku od dva mjeseca. Xapova kartica zasada neće funkcionirati niti na jednom bankomatu, no u tvrtci vjeruju da će se to uskoro promijeniti.

Treba naglasiti da to nije prvi primjer debitne kartice koja koristi bitcoin virtualnu valutu. Već postoji slična debitna kartica tvrtke Cryptex koja funkcionira na 90% američkih bankomata, no korisnicima se naplaćuje posebna naknada svaki put kada se bitcoini pretvaraju u američke dolare.

Zasada nije poznato kakve naknade će naplaćivati Xapo za svoju novu uslugu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...