Uskoro potpisivanje protokola o prijateljstvu Zadra i Senigallija (Italija)

U Maloj vijećnici Grada Zadra, Anita Gržan Martinović, voditeljica Odsjeka za međunarodnu suradnju, sastala se s predstavnicima Grada Senigallije, Stefanom Schiavonijem, pročelnikom za kulturu i Stefanom Verrijem, njegovim suradnikom u Odjelu za kulturu, koji su u “Donatovu metropolisu” boravili kao gosti Zadarske županije, a radi otvaranja izložbe „Pod kožom stvarnosti“, njihovog čuvenog fotografa Marija Giacomellija. Sastanak je upriličen radi razgovora o inicijativama u sklopu međunarodne suradnje dviju gradskih uprava.

[pullquote align=”right”]Gradovi Senigallija i Zadar, čiji se predstavnici imaju priliku susresti u okviru “Foruma jadranskih i jonskih gradova” posljednjih su godina organizirali nekoliko kulturnih razmjena[/pullquote]Gradovi Senigallija i Zadar, čiji se predstavnici imaju priliku susresti i surađivati i u okviru aktivnosti “Foruma jadranskih i jonskih gradova” čije je sjedište u Anconi, posljednjih su godina organizirali nekoliko kulturnih razmjena, koje su se naizmjenično održale u Zadru i Senigalliji. U nastavku uspostavljenih veza, početkom lipnja, u suradnji s Narodnim muzejom, ugostit će se izložba suvremene fotografije poznate umjetnice, Rite Vitali Rosati.

Suradnju na području kulture dva grada namjeravaju proširiti i na druga područja, ponajprije u pripremi projekata financiranih iz EU fondova, te zajedničkom poticanju bolje prometne povezanosti dviju obala, razmjeni iskustava i ideja iz oblasti turizma, zaštite okoliša i dr. U tom smislu, predviđeno je i skoro potpisivanje Protokola o prijateljstvu dvaju gradova.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...