Dom županije posjetili predstavnici Sveučilišta u Prištini i Ministarstva dijaspore

U Domu županije u petak su zamjenik župana Rudolf Dvorski i pročelnica Upravnog odjela za pravne i zajedničke poslove Milena Ikić, upriličili primanje za predstavnike Ministarstva dijaspore Kosova i Sveučilišta u Prištini, koji su bili u društvu predsjednika Društva zadarski Arbanasa i Vijeća albanske nacionalne manjine Zadarske županije i Grada Zadra.

Dužnosnici i profesori s Kosova borave u Zadru kako bi nazočili događanjima organiziranim u sklopu Dana Gospe Loretske, zaštitnice Arbanasa. Tom prigodom predstavljen je hrvatski prijevod drame arbanaškog književnika Josipa Vladovića Relje Nita.

Dvorski je poželio gostima ugodan boravak u Zadarskoj županiji i istaknuo ulogu pripadnika albanske nacionalne manjine u Domovinskom ratu, dok ih je Ikić upoznala s postojanjem Vijeća albanske nacionalne manjine čiji rad sufinancira Županija. Najavila je i održavanje Međunarodnog dana kulturne raznolikosti 10. svibnja u kojem sudjeluje i albanska nacionalna manjina.

Kultura nas obogaćuje i oplemenjuje, kazao  je u zahvalnoj riječi prof. dr. Isak Shema sa Sveučilišta u Prištini predstavivši prijevod drame Nita koja je pod pokroviteljstvom Ministarstva dijaspore Kosova u Prištini tiskana u arbanaškom originalu s albanskim i hrvatskim prijevodima. Boravak u Zadarskoj županiji gosti će nastaviti sudjelovanjem na sutrašnjoj središnjoj proslavi blagdana Gospe Loretske u Arbanasima.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...