Orkanski vjetar i bura zatvaraju ceste u Hrvatskoj

Oprez svima koji se spremaju ili jesu na putu prema jugu – za sav je promet zatvorena autocesta A1 od Svetoga Roka do Posedarja, kao i državna cesta D54 između čvora Maslenica i Zaton Obrovački.

Razlog je vjetar orkanskih razmjera, upozorava HAK, čije izvješće navodi i da je na nekim prometnicama dopušten promet samo osobnim vozilima, zbog olujne bure. To su:

– autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice; – Jadranska magistrala (D8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene i Paški most.

Dionica Magistrale D8 od Senja do Karlobaga zatvorena je za vožnju autobusima na kat, vozilima s kamp prikolicama, ali i motociklima, dostavnim vozilima i onmia s natkrivenim teretnim prostorom.

U svibnju čak vrijede i zimski uvjeti, i to na sljedećim cestama: – ŽC 5201 Koranski most-Prijeboj; D1 Vaganac-Ličko Petrovo Selo-Prijeboj-Korenica-Udbina- Ondić; D42 Poljanak; D52 Špilnik- Korenica.

Na njima je zabranjem promet kamiona s prikolicom i tegljačima s poluprikolicom, a ostala vozila moraju imati zimsku opremu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...