Traže se radnici za obnovu poplavljenih krajeva, minimalna plaća 3536 kn!

Radnicima koji će biti zaposleni na sanaciji terena i otklanjanju šteta nastalih u katastrofalnim poplavama u Slavoniji HZZ će isplaćivati minimalnu bruto plaću od 3.536 kuna i troškove prijevoza.

Iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje izvijestili da je gradovima i općinama odobreno zapošljavanje nezaposlenih osoba s prebivalištem na ugroženim područjima i to najduže na šest mjeseci. Plaću koju im isplaćuje HZZ još mogu “podebljati” i jedinice lokalne samouprave pa je 3356 kuna bruto najmanja koju mogu dobiti.

HZZ će programe javnih radova gradova i općina pogođenih poplavama odobravati po ubrzanoj proceduri, a u kontaktu s gradonačelnicima i načelnicima dogovorili su prvo zapošljavanje 945 radnika. Njihov broj bi se mogao i povećati. Već je počelo traženje kandidata za poslove na obnovi, a iz HZZ-a pozivaju sve nezaposlene s ugroženih područja da se prijave svojim savjetnicima za zapošljavanje kako bi ušli u programe komunalnih javnih radova na sanaciji terena i otklanjanju posljedica poplave.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Ne zaboravite i preuzeti našu aplikaciju za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...