U Zadru otvoren novi dispečerski centar HEP-a vrijedan 2,4 milijuna kuna

U Zadru ćemo od danas moći brže reagirati u slučaju nestanka struje, brže ćemo uočavati kvarove i brže ih otklanjati. Problem nestanka struje znatno će se smanjiti, barem za 50 posto, rekla je u petak direktorica HEP-Operator distribucijskog sustava (HEP ODS) Ljiljana Čule na otvaranju obnovljenog dispečerskog centra HEP-a u Stadionskoj ulici u Zadru.

Radove vrijedne 2,4 milijuna kuna izveo je “Končar-Inženjering za energetiku i transport”, čiji je član Uprave Stjepan Dragičević u petak prisustvovao otvaranju obnovljenog zadarskog dispečerskog centra, kao i pomoćnik ministra gospodarstva Vedran Kružić.

Na ovom se energetskom projektu susreću ICT industrija, industrija elektrotehnike i jedan energetski sustav od kojeg imamo velika očekivanja. Najveći benefitor ovog projekta bit će krajnji potrošač, koji postaje sve zahtjevniji, a prednosti pogona jednako će koristiti ljudi u krajnjoj potrošnji, poduzetnici, kao i turisti koji će dolaziti na ovo područje, rekao je Kružić.

Zadarska “Elektra” ima oko 120 tisuća kupaca i godišnje isporučuje 650 gigavat-sati električne energije.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...