Velike hrvatske tvrtke odlučile pomoći stradalima u poplavama, Podravka hranom, Zaba novcem

Uprava Zagrebačke banke (ZABA) danas je odlučila donirati putem Crvenoga križa dva milijuna kuna pomoći za unesrećene u poplavama, priopćeno je iz te banke. Prehrambenim proizvodima pomoći će i koprivnička Podravka.

‘Uslijed strahovitih prirodnih nepogoda koje su pogodile naše sugrađane, Zaba je odlučila donirati 2 milijuna kuna pomoći unesrećenima u poplavama. Pokažimo solidarnost kroz dobra djela i pružimo im ohrabrenje’, ističu iz Zagrebačke banke.

Hrvatski Crveni križ pokrenuo je apel za prikupljanje pomoći stanovnicima koji žive na područjima pogođenima poplavama u Republici Hrvatskoj.

Donacije se mogu uputiti uplatama na broj računa IBAN: HR 6923400091511555516 poziv na broj 08, pozivom na donatorski telefon broj 060 90 11 (6,25 kn, PDV uključen), i on-line donacijama na internetskim stranicama Hrvatskog Crvenog križa.

Sve on-line uplate izvršene putem PBZ Carda i uplate u poslovnicama Privredne banke Zagreb i Zagrebačke banke oslobođene su bankovnih naknada.

Koprivnička prehrambena tvrtka Podravka osigurala je pomoć u hrani i vodi velikom broju hrvatskih građana koji su ovih dana pogođeni poplavama nezapamćenih razmjera, priopćeno je iz tvrtke.

Pripremljeno je više od sedam tona različitih Podravkinih prehrambenih proizvoda te je osiguran njihov hitan prijevoz u područja istočne Hrvatske.

Uz osnovne namirnice, vodu, tjesteninu, grahorice, rižu Podravka je osigurala i proizvode dječje hrane, juhe, džemove te mesne proizvode.

Podravka poziva i sve svoje poslovne partnere da, ukoliko su u mogućnosti, pomognu unesrećenima s poplavljenih područja jer im je u ovome trenutku pomoć najpotrebnija, stoji u priopćenju.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...