Cestitka_Uskrs

Srna darovao mladića s Downovim sindromom i pozvao na pomoć

Da ima široko i meko srce, znali smo, potvrdio je to bezbroj puta. No, raduje nas svaka lijepa informacija u kojoj netko naš pokaže solidarnost, humanost, ljudskost, kao što je to bilo u ponedjeljak kada je u pitanju Dario Srna. Kapetan hrvatske reprezentacije još je jednom dokazao svoju društveno osjetljivu stranu nakon otvorenog treninga.

U Mata de Sao Joao, upoznao se naime s Johnom Ulissesom Bahijom, mladićem s Downovim sindromom, darovao mu loptu i dres „vatrenih“ koji su potpisali svi njegovi suigrači i on sam.

Kapetan je tako dao veliku podršku udruzi Apae koja pomaže osobama s Downovim sindromom, a dres će iskoristiti kako bi prikupili novac za svoje djelovanje, baš kako su učinili i brazilski reprezentativci, kao i klubovi iz pokrajine Bahia.

Dario se nada kako ovakvi potezi mogu povećati svijest o poteškoćama osoba s Downovim sindromom, kojemu je i privatno posvetio dosta vremena.

Nadam se da će se još više ljudi mobilizirati i pomoći doniranjem novca za takve organizacije koje djeci i odraslim ljudima pomažu da razviju i vode normalan život. Oni zaslužuju biti sretni, a mi igrači možemo im na jednostavan način pomoći svojim odlaskom u bolnicu ili školu i tako im donijeti radosti, poručio je „capo“ HR sastava.

Darijo Srna (Metković, 1. svibnja 1982.), kapetan hrvatske nogometne reprezentacije i ukrajinske momčadi Šahtar iz Donjecka, sa 113 nastupa na čelu je ljestvice u izabranoj vrsti po broju nastupa, a na listi strijelaca drži treće mjesto s 21 golom iza današnjeg predsjednika HNS-a Davora Šukera (45) i suigrača iz Šahtara Eduarda (29).

No, ono što se slabije zna, to je da je Dario posebno emotivno vezan za brata Igora koji ima blaži oblik Downovog sindroma, tako da često posvećuje svoje golove upravo njemu, a na prsima ima veliku tetovažu njegova imena.

Idemo s dalmatinske prema slavonskoj legendi, prije 12 godina, hrvatski napadač Ivica Olić zabio je pogodak Italiji u pobjedi Hrvatske 2:1 na turniru u Japanu i Južnoj Koreji, no Hrvatska od tada do danas čeka pobjedu na svjetskim nogometnim smotrama.

Nakon dva turnira bez zapaženog uspjeha, uvjeren sam da imamo momčad i pojedince koji bi mogli i trebali otići u drugi krug turnira. Imamo igrače iz najboljih europskih klubova, u najboljim godinama, i ne smijemo bježati od činjenice da imamo kvalitetu, a ukoliko se dobro posložimo, možemo biti neugodni svima,  najavio je Olić dva dana prije Brazilaca.

Tim će dvobojem, 12. lipnja u Sao Paulu, biti otvoreno SP, a domaćin silno želi titulu prvaka.

Naravno da se nadam da ću zaigrati, ali još ne znam na kojoj bi to poziciji bilo. U glavama nam je samo utakmica s Brazilom, počeli smo taktičke pripreme i nadamo se da ćemo biti 100 posto spremni. Nije jednostavno igrati protiv favorita i to na njegovom terenu, ali vidimo svoju priliku jer je pritisak na Brazilu. Mi nemamo što izgubiti, smatra nogometaš njemačkog Wolfsburga u razgovoru za službenu stranicu HNS-a.

Thiago Silva i David Luiz među najboljim su braničima na svijetu i neće biti lako s njima, međutim, ima prostora da Hrvatska dođe do brazilskog gola, dodao je Ola.

Hrvatska ima vrijedne adute napose u veznom redu, smatra:

Modrić i Rakitić obilježili su sezonu u svojim klubovima, osvojili su europske trofeje, imali su glavne uloge i dobro su se nosili sa svime kao vođe timova. Hrvatska očekuje da zadrže tu razinu i ne sumnjam da će tako biti. Koliko vidim, nisu iscrpljeni, odlično se osjećaju i željni su igre, a siguran sam da će biti motori reprezentacije i da će i napadači profitirati

Inače, u Rio de Janeiru predstavljen je u utorak navečer trofej za najbolje igrače utakmica Svjetskog prvenstva, uz prisutstvo predsjednika HNS-a Davora Šukera.

Uoči početka planetarne smotre u Brazilu, predstavljena je nagrada Budweiser Man of the match koja će se uručivati najboljem igraču svakog susreta.

Glasove će se moći dati preko Twittera, a naš „presidente“ bio je u društvu Brazilca Juliana Bellettija te Nizozemca Pierrea van Hooijdonka. Na prigodnoj konferenciji za medije, Šuker je najavio kako Hrvatska želi proći u drugi krug natjecanja:

Brazilci su favoriti cijelog prvenstva, a ne samo utakmice otvaranja, gdje nas čeka težak zadatak. Međutim, dobro pripremljena Hrvatska ostavit će srce na terenu, to sam siguran!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...