SJAJNE DAME ZADARSKOG PLIVANJA Rita u mladoj reprezentataciji, Lucija – na DS igrama!

Plivačica PK Zadar, Rita Herceg, dobila je poziv za mladu juniorsku reprezentaciju i danas putuje u Beograd gdje će predstaviti Hrvatsku na Susretu reprezentacija “Četveromeč”, ne bez ponosa izvijestili su iz kluba.

Na plivačkom natjecanju, snage će odmjeriti najbolji plivači i plivačice iz Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine i naravno RH. Našoj reprezentaciji i Riti želimo puno uspjeha.

Dok se talentirana Herceg tek priprema za nastup, prekjučer se priredila svečanost otvaranja Trisomegames u Antalyi (Turska), a jučer su se već odvili prvi nastupi za Luciju Mijolović, Mariju Pinjuh i Antu Jurina!

Podsjetimo, hrvatski plivači sa Down sindromom otputovali na 2. TRISOME IGRE za sportaše sa Down sindromom, od 19. do 26.03.2024. Igre su ujedno i 11.svjetsko prvenstvo za plivače sa DS. Ovo natjecanje predstavlja olimpijadu sportaša sa Down sindromom, okupile su 1000 sportaša iz 33 zemlje, a priređuju se u idućim sportovima: atletika, judo, stolni tenis, gimnastika, plivanje i sinkronizirano plivanje, nogomet i košarka. Plivanje je započelo 21.3., na Dan osoba sa Down sindromom, a zemlje koje se natječu u plivanju su: SAD, Novi Zeland, Turska, Portugal, Argentina, Italija, Hrvatska, Španjolska, Irska, Južna Afrika, Brazil, Kolumbija, Francuska, Albanija, Slovenija, Finska, Poljska, Japan, Macau, Meksiko, Estonija, Hong Kong, Estonija i Venezuela.

Boje Hrvatske brane: Lucija Mijolović Plivački Klub Zadar, Marija Pinjuh Plivački klub Natator i Ante Jurin, Paraplivački klub Cipal-Split, kojemu je ovo i prvi nastup za reprezentaciju. Plivač i plivačice otputovali su u pratnji trenerice Danijela Kurtin (PK Zadar) i trenera Jure Benića (PK Cipal).

Discipline u kojima nastupaju su: Marija Pinjuh: 50m slobodno, 50 m leđno, 100m leđno, 200m leđno, 50m prsno i 100m prsno, Lucija Mijolović: 50m slobodno ,100m slobodno, 200m slobodno , 50m prsno ,100m prsno, 200m prsno, Ante Jurin: 50m slobodno, 100m slobodno, 200m slobodno i 50m prsno…

Prve kvalifikacijske utrke su iza nas: Marija Pinjuh, PK Naratot ,11. na 50m leđno i . u master kategoriji, Lucija Mijolović, PK Zadar,  17. na 200m prsno i 28. na 100m slobodno,  u obje discipline u master kategoriji, Ante Jurin, PK Cipal, 34. na 100m slobodno, u senior kategoriji. Sretno dalje ekipa…

-Puno sreće našim plivačima kao i atletičarima sa DS iz Hrvatske iz Mali Princ Zadar- poručili sumi iz PK Zadar i Hrvatskog paraplivačkog saveza.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...