Turisti oduševljeni, na Šetnici u utorak oživjele Bakanalije i Benkovačka pijaca

Rimljani u Benkovcu, ne baš pravi, ali da su prolaznici i namjernici zastali na trenutak i barem nakratko se zamislili u nekim davnim danima, to da. Mnogi bi bez puno prigovora, neki i bez ikakvih prigovora potpisali povratak u prošlost antičkih dana.

No, dobro, Grad Benkovac i Turistička zajednica Grada Benkovca, u utorak su, 10. lipnja, na Šetalištu kneza Branimira, organizirali još jednu „Benkovačku pijacu“, manifestaciju koja se odvija u sklopu Benkovačkog sajma s ciljem oživljavanja samog centra grada.

Tom manifestacijom na popularnoj Šetnici ujedno je otvoreno i Benkovačko kulturno ljeto 2014. koje će svojim sugrađanima i gostima ponuditi pregršt zbivanja tijekom iduća tri mjeseca, makar su tako najavili iz Grada Benkovca.

Da je ljeto već počelo, pokazuju žive u termometrima ali i mnogobrojni turisti koji su desetoga dana šestog mjeseca posjetili Benkovac i time doživjeli nezaboravno iskustvo, koje smo pokušali u kratkim crtama opisati na početku teksta.

Naime, u sklopu manifestacije „Benkovačka pijaca“ kojom dominira bogata ponuda jela i pića, domaćih autohtonih i tradicijskih obrta, priređene su i poznate „Bakanalije“ u sklopu kojih su studenti Odjela za arheologiju Sveučilišta u Zadru prezentirali borbe gladijatora kojima su pratitelje i gledatelje vratili u doba Rimskog Carstva.

Najviše oduševljenja izazvali su kod najmlađih posjetitelja koji nisu mogli skriti zadovoljstvo viđenim borbama i brutalnim zapovijedima cara Trajana.

Baš cijela Šetnica tako je poprimila onaj poznati šušur, a za dodatnu atmosferu pobrinuli su se članovi Zemaljske muzike iz Bavarske, inače benkovački gosti koji su i sami bili oduševljeni cjelokupnim događajem u središtu mjesta. Fotići i kamere radili su bez prestanka…

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...