Dino Merlin kreće na put oko svijeta iz Primoštena, Antena Zadar vodi te na prvi nastup!

Nakon 18-mjesečne koncertne stanke, bosanskohercegovački kantautor Dino Merlin objavio je jedanaesti studijski album – “Hotel Nacional”, koji će, uz nisku starih hitova, promovirati 9. kolovoza u primoštenskoj “Aurori”.

Prva tiraža od 40.000 primjeraka novog nosača zvuka već je gotovo rasprodana, stiže potvrda iz Merlinove izdavačke kuće “Magaza”, zbog čega je popularni glazbenik već u prvom tjednu prodaje albuma zauzeo osmo mjesto na Billboardovoj top-listi najprodavanijih world music albuma.

Start iz kluba

Upravo iz Primoštena Dino će krenuti na veliku promotivnu turneju po Hrvatskoj i Crnoj Gori, a tijekom jeseni planira i koncerte u SAD-u, Kanadi, Skandinaviji…

Šest godina prošlo je od objave njegova prethodnog albuma, u međuvremenu je nekoliko godina bio koncertno aktivan širom svijeta (nastupio je i na “Eurosongu”), zbog čega je izgradnja “Hotela Nacional” trajala nešto duže. Glazbenik koji puni stadione i velike koncertne dvorane ovaj put se odlučio za start iz kluba…

– Za mene nema pravila ni utabanih staza kao sigurnog puta, osim jednog izuzetka, a to je pravilo “ne ponavljati se”. Primošten je divno mjesto u kojemu sam doživio mnogo lijepih trenutaka, zbog čega sam poželio jednom napraviti nešto veliko u tom malom gradu. Eto, želja će mi se ostvariti – kaže Merlin.

Koncertna odiseja

– Karavana “Hotela Nacional” iz Primoštena kreće na svoj put oko svijeta, slijede Budva i Vodnjan, moj bend i ja nastavljamo u Sjedinjenim Državama i Kanadi, pa onda krećemo na put u Skandinaviju i ostale zemlje zapadne Europe.

Do kraja godine imat ćemo više od 20 nastupa, koji su svojevrsno zagrijavanje za velike koncerte koji će uslijediti u 2015. Koncertnu odiseju “Hotela Nacional” završit ću u svom Sarajevu, gdje sam do sada uvijek počinjao.

Upravo sam s ovim albumom htio stvari početi “mirnije”, a ne koncertima na stadionu Koševo kao što je to bio slučaj s prethodnim albumima – kaže Dino. Volio bi, ne krije, s nadolazećom turnejom oboriti dosadašnje rekorde posjećenosti.

– Barem je u mojoj karijeri uvijek do sada bio prisutan duh olimpizma. Uvijek je bolje nego prošli put. Možda zato što sam rođen u Sarajevu, olimpijskom gradu – sa smiješkom će glazbenik, ističući kako višedesetljetnu uspješnu karijeru ima zahvaliti prije svega jedinstvenom i provjerenom receptu – “biti iskren”.

– I u životu i u pjesmama, a to je nešto što se lako prepoznaje, a teško falsificira – zaključuje Dino Merlin.

Antena te vodi na koncert

Želite li i vi sudjelovati u djeliću povratničke turneje Dina Merlina, to možete ostvariti vrlo lako. Na našoj Facebook stranici potražite nagradnu igru za ovaj koncert ili to učinite na ovoj poveznici. Jedan “lajk” i možda ste baš tamo…

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...