NAJAVLJUJEMO

U Benkovcu se od 10. rujna održava Prvi festival češnjaka u Zadarskoj županiji

Arhiva, ilustracija
Tamni način

U sklopu projekta Revitalizacija proizvodnje češnjaka u Zadarskoj županiji Upravni odjel za poljoprivredu Zadarske županije u suradnji sa savjetodavnom službom, udrugom Rešta, Gradom Benkovcem i Turističkom zajednicom Grada Benkovca organizira 1. festival češnjaka u Zadarskoj županiji koji će se održati 10. rujna 2014. godine s početkom u 9,00 sati u Benkovcu.

Revitalizacija autohtonih sorti češnjaka u Zadarskoj županiji trogodišnji je projekt Upravnog odjela za poljoprivredu čiji je cilj očuvati hrvatske autohtone sorte češnjaka od nestajanja na regionalnoj i nacionalnoj razini, kao i iz široke proizvodnje i potrošnje. Tako je i cilj festivala češnjaka unaprijediti proizvodnju češnjaka na području Zadarske županije, potaknuti organizaciju proizvodnje sadnog materijala kojom će se omogućiti očuvanje i umnažanje te proizvodnja dovoljne količine odabranog najboljeg češnjaka. Također, jedan od ciljeva je i poticanje potrošnje češnjaka na tržištu u našoj zemlji. Ovim projektom potiče se i lokalna proizvodnja hrane te daje podrška udruzi Rešta u stvaranju prepoznatljivog kvalitetnog proizvoda.

Na festivalu će se predstaviti 15 OPG, koji su ujedno i članovi udruge Rešta, a u programu je predviđen izložbeno-prodajni dio, promotivna prodaja češnjaka te radionica pletenja rešti i izrade girlandi od luka i cvijeća u kojoj će sudjelovati učenička zadruga Vridne ruke Poljoprivredne, prehrambene i veterinarske škole Stanka Ožanića iz Zadra. U Gradskoj knjižnici u Benkovcu održat će se edukativno stručna predavanja stručnjaka Agronomskog fakulteta Sveučilšta u Zagrebu na temu Mikropropagacija u proizvodnji sadnog materijala za zaštitu zemljopisnog podrijetla benkovačkog češnjaka.

Ostavi komentar koristeći FacebookListen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar