Cestitka_Uskrs

Biograd otvara punionicu za električna vozila

Grad Biograd na Moru u suradnji sa partnerima LAG-om LAURA, Energap-om (Energetska agencija za Podravje) i Općinom Radlje ob Dravi (SLO) u utorak će otvoriti prvu punionicu za električne automobile, motore, bicikle i invalidska kolica u Zadarskoj županiji, s tim da se ista može koristiti i za punjenje informatičkih uređaja (mobitela, laptop-a itd.),piše Slobodna Dalmacija.

Lokacija se nalazi u centru grada, na adresi Šetalište kneza Branimira 2, tako da će biti na raspolaganju svim gostima Grada Biograda na Moru, a pošto je neposredno uz more, ostavljena je mogućnost za punjenje električnih plovila.

Punionica je u potpunosti financirana EU sredstvima iz Programa ”Intelligent Energy Europe”, projekta ”e-Mobility Works”. Prilikom otvorenja bit će prezentacija nekoliko električnih automobila, motora i bicikla, koji će se moći i testirati. Svoj dolazak su potvrdili proizvođači i uvoznici (Mitsubishi Motors, Kymco – Cro futura, GREENGO…).

U planu je realizacija: Mjere energetske uštede na javnoj rasvjeti – prelazak na LED rasvjetu – Ulica dr. Franje Tuđmana (sufinancirat će se sredstvima Ministarstva gospodarstva).

Grad Biograd na Moru već dugi niz godina provodi mjere na području energetske efikasnosti i zaštite okoliša. Do sada je realizirano niz projekata: Energetski pregledi i sustavno praćenje potrošnje energenata u svim objektima u vlasništvu Grada (financirao UNDP); Mjere energetske uštede na objektu Dječjeg vrtića – zamjena vanjske stolarije (sufinancirao Fond za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti); Mjere energetske uštede na javnoj rasvjeti – prelazak na LED rasvjetu – dio Granda (sufinancirao Fond za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti).

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...