Afera “Ribar”: Hoće li Sinovčić i ostatak zadarske sedmorke Novu 2015. dočekati na slobodi?!

Istražna sutkinja zagrebačkog Županijskog suda Jadranka Mandušić na ponovljenom ročištu za određivanje istražnog zatvora odlučila je prije desetak dana kako kontorverzni zadarski poduzetnik Reno Sinovčić iz istražnog zatvora može na slobodu ukoliko položi jamčevinu od 20 milijuna kuna.

Sutkinja je tada također odredila da uz jamčevinu od milijun kuna iz zatvora mogu Novica Erlić i Dalibor Zebić, dok je za ostalih petero okrivljenika, među kojima je i šefica zadarske Porezne uprave Stoja Mučaji, odredila jamstvo od po 300.000 kuna svakome, koliko je i ponudila sama Stoja Mučaji.

No, na odluku zbog previsokog iznosa jamčevine koji je određen njihovu klijentu žalio se odvjetnik Mate Matić, jedan od Sinovčićevih branitelja koji je iznos od 20 milijuna kuna kao jamstvo da njihov klijent neće prekršiti uvjete slobode ocijenio apsurdnim. Prema nekim informacijama čini se da bi Izvanraspravno vijeće moglo uvažiti njihovu žalbu te da bi današnjom odlukom Sinovčić, ali i drugi akteri ove priče Novu godinu mogli dočekati u svojim domovima.

Podsjetimo, u prvoj Uskočkoj istrazi kojom se, među ostalim, istražuje neka predstečajna nagodba Uskok je procijenio da se šteta za koju terete zadarskog poduzetnika Renu Sinovčića i njegove suosumnjičenike penje na preko 130 milijuna kuna.

Na dugačkom popisu malverzacija koje su pobrojane u priopćenju objavljenom na Uskokovoj internetskoj stranici navodi se da su vjerovnici Sinovčićeve tvrtke VOX oštećeni za oko 52 milijuna kuna, VOX za nešto manje od 22,5 milijuna, NK Zadar za 50,7 milijuna, Ministartsvo financija za oko 5,6 milijuna, a državni proračun za nešto manje od tri milijuna kuna.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...