BlackBerry Classic: Klasičan dizajn i hardverska tipkovnica

Sredinom prošlog desetljeća pametni telefoni BlackBerryja (odnosno Research In Motiona, kako je tada bio naziv ove kompanije) bili su omiljeni gadgeti poslovnjaka, no pojavom iPhonea i mobilnih uređaja koji rade na Androidu, većina je korisnika BlackBerryje s hardverskim tipkovnicama zamijenila s konkurentskim modelima koji su imali ekrane osjetljive na dodir. Iako je i ova kompanija predstavila svoje modele s ekranima osjetljivim na dodir, oni nisu mogli konkurirati iPhoneu i Androidima te je BlackBerry upao u veliku krizu iz koje se još nisu izvukli.

Ipak, ekipa iz ove kompanije vjeruje da i dalje postoji određeni krug korisnika (prvenstveno poslovnjaka) koji sa svojih telefona šalju brojne mailove i poruke te su njima i dalje traži telefoni s fizičkim tipkovnicama na kojima je pisanje ugodnije i brže. Upravo takvim korisnicima namijenjen je BlackBerry Classic kojeg je jučer predstavio izvršni direktor ove kompanije John Chen. Kao što i samo ime kaže, ovo je klasičan BlackBerry (podsjeća na model Bold) s ekranom dijagonale 3,5 inča rezolucije 720×720 piksela koji je osjetljiv na dodir i hardverskom QWERTY tipkovnicom. Pokreće ga starija verzija dvojezgrenog Qualcommovog procesora i ima 2GB RAM-a – ovakav hardver neće moći pokretati nove mobilne igre, no bit će sasvim dovoljan za surfanje mrežom i mailove, za što mu je i primarna namjena.

Od ostalih opcija treba izdvojiti i 8MP stražnju kameru i prednju kameru rezolucije 2MP, operativni sustav BlackBerry 10, a na The Vergeunapominju kako će se putem Amazon Appstorea na ovom telefonu moći pokretati i aplikacije za Androide. BlackBerry Classic na određenim tržištima dostupan je već danas, a cijena otključanog modela iznosi 449 dolara.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...