Dilber: “O donaciji Kolindi odlučio sam bez Ante Gotovine!”

Zadarska tvrtka Adriatik gradnja nalazi se na popisu donatora predsjedničke kampanje Kolinde Grabar-Kitarović, s donacijom od 10.000 kuna. Kako je tu tvrtku osnovao 2010.
Željko Dilber, još dok je njegov prijatelj generalAnte Gotovina bio u haaškom pritvoru, a vlasništvo nad firmom prijatelji dijele popola – moglo bi se logično zaključiti da je tom donacijom i Gotovina dao svoju javnu potporu kandidatkinji HDZ-ove koalicije.

Nije tako, tvrtku dijelimo popola u suvlasništvu, no odluku o ovoj donaciji ja sam donio samostalno – kaže Željko Dilber. Dodaje da se radi o već uigranoj praksi između njega i Gotovine, te da je tvrtka često davala donacije, posebice potrebitima.

Dilber objašnjava kako je on ujedno i član predsjedništva HDZ-a te predsjednik HDZ-ova odbora za branitelje, te je ova donacija najmanje što je mogao napraviti za potporu kandidaturi K. Grabar-Kitarović, koja mu je i prijateljica. Ona je prijateljica i generala Gotovine, sada suvlasnika farme tuna, te se često susretnu, najčešće u Zadru, no to ne znači da Gotovina time daje njoj i izravnu podršku u kandidaturi. Pogotovu što on istodobno prijateljuje i s SDP-ovcima Kotromanovićem i Milanovićem. Gotovina u pravilu ne izražava političko opredjeljenje, niti nagovara za koga glasovati. – Građani su tu da izaberu sami, stav je koji on uvijek ponavlja uoči izbora.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...