Kujundžić: “Ne treba zabranjivati pravo na pobačaj!”

Predsjednički kandidat Milan Kujundžić izjavio je u Širokom Brijegu da u Hrvatskoj ne treba zabranjivati pravo na pobačaj, nego aktivnom politikom čuvati dijete od začeća za što se zauzima kao katolik.

Komentirajući jučerašnje navode predsjednika Ive Josipovića, Kujundžić je istaknuo da se on prema pitanju pobačaja odnosi u skladu s “univerzalnim kršćanskim vrednotama koje zagovaraju očuvanje života od začeća do smrti”.

“Samo ne zabranama, nego aktivnom politikom treba čuvati dijete od začeća i mislim da je to što treba učiniti”, rekao je Kujundžić u izjavi novinarima nakon susreta s franjevcima u samostanu u Širokom Brijegu.

Predsjednik Republike i kandidat za novi predsjednički mandat Ivo Josipović pozvao je ostale kandidate da se očituju o pitanju pobačaja ističući da on smatra da valja uvažiti priziv savjesti liječnika koji ne žele raditi pobačaje, ali i istaknuo da na pobačaj treba gledati i kao na pravo žena da odlučuju o rađanju, zbog čega im zdravstveni sustav takvu uslugu mora osigurati.

Milan Kujundžić je u nedjelju predstavio svoj program u Mostaru, te posjetio Međugorje, Široki Brijeg, Grude, Posušje i Tomislavgrad gdje je razgovarao s građanima.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...