Stigle ponude za monetizaciju, ponuđači i iznosi – tajna

Povjerenstvo za koncesiju danas je zapisnički evidentiralo da su u propisanom roku prema postupku javne nabave pristigle ponude kvalificiranih natjecatelja za koncesiju upravljanja i održavanja autocesta HAC-a i ARZ-a. Budući da je riječ o pregovaračkom postupku s prethodnom objavom, Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture, sukladno članku 36. stavak 4. Zakona o javnoj nabavi, u ovoj fazi postupaka ne smije iznositi podatke o sudionicima u postupku, odnosno natjecateljima, sve do zaprimanja i javnog otvaranja konačnih ponuda, navodi se u priopćenju Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

‘Što se tiče hodograma budućih aktivnosti, možemo izvijestiti da nakon prikupljanja neobvezujućih ponuda počinje pregovarački postupak s natjecateljima koji bi trebao trajati do četiri mjeseca. Nakon pregovaračkog postupka finalizira se koncesijski ugovor te se dostavlja natjecateljima. U prvoj polovici travnja 2015. natjecatelji će biti pozvani na predaju konačnih, obvezujućih ponuda, čije će otvaranje biti javno. Slijedi postupak odabira najpovoljnije obvezujuće ponude, a jedini kriterij bit će cijena, odabir najviše ponuđene vrijednosti. Ugovor o koncesiji bit će objavljen u toj fazi. Odabrani natjecatelj će nakon potpisivanja ugovora imati rok od tri mjeseca da, ukoliko već nije, zatvori financijsku konstrukciju te uplati jednokratnu koncesijsku naknadu u državni proračun i preuzme koncesiju upravljanja i održavanja autocesta HAC-a i ARZ-a’, poručuju iz Ministarstva.

Ministar Hajdaš-Dončić je za Hrvatski radio izjavio kako mu ni zakon ni ekonomska logika ne dozvoljavaju komentiranje ponuda, ali da je zadovoljan onime što je vidio.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...