Stigle ponude za monetizaciju, ponuđači i iznosi – tajna

Povjerenstvo za koncesiju danas je zapisnički evidentiralo da su u propisanom roku prema postupku javne nabave pristigle ponude kvalificiranih natjecatelja za koncesiju upravljanja i održavanja autocesta HAC-a i ARZ-a. Budući da je riječ o pregovaračkom postupku s prethodnom objavom, Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture, sukladno članku 36. stavak 4. Zakona o javnoj nabavi, u ovoj fazi postupaka ne smije iznositi podatke o sudionicima u postupku, odnosno natjecateljima, sve do zaprimanja i javnog otvaranja konačnih ponuda, navodi se u priopćenju Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

‘Što se tiče hodograma budućih aktivnosti, možemo izvijestiti da nakon prikupljanja neobvezujućih ponuda počinje pregovarački postupak s natjecateljima koji bi trebao trajati do četiri mjeseca. Nakon pregovaračkog postupka finalizira se koncesijski ugovor te se dostavlja natjecateljima. U prvoj polovici travnja 2015. natjecatelji će biti pozvani na predaju konačnih, obvezujućih ponuda, čije će otvaranje biti javno. Slijedi postupak odabira najpovoljnije obvezujuće ponude, a jedini kriterij bit će cijena, odabir najviše ponuđene vrijednosti. Ugovor o koncesiji bit će objavljen u toj fazi. Odabrani natjecatelj će nakon potpisivanja ugovora imati rok od tri mjeseca da, ukoliko već nije, zatvori financijsku konstrukciju te uplati jednokratnu koncesijsku naknadu u državni proračun i preuzme koncesiju upravljanja i održavanja autocesta HAC-a i ARZ-a’, poručuju iz Ministarstva.

Ministar Hajdaš-Dončić je za Hrvatski radio izjavio kako mu ni zakon ni ekonomska logika ne dozvoljavaju komentiranje ponuda, ali da je zadovoljan onime što je vidio.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...