Zbog olujnog juga u prekidu su katamaranske llinije diljem dalmatinske obale

U prekidu su katamaranske linije: Mali Lošinj-Rijeka, Jelsa-Bol-Split, Split-Vis, Split-Hvar-Korčula-Lastovo i Split-Hvar-Korčula te brodska linija: Mali Lošinj-Unije-Susak.

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu Hrvatske, zbog magle smanjena je vidljivost u Lici i Gorskom kotaru, a ima je i na dionicama autocesta A1 između Karlovca i tunela Mala Kapela te od Otočca do Gospića, kao i na dionici A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice – Bosiljevo 2, izvijestio je u ponedjeljak ujutro Hrvatski autoklub.Na Zagrebačkoj obilaznici (A3) zbog izgradnje čvora Jakuševec, između čvorova Kosnica i Buzin u smjeru Bregane vozi se servisnim kolnikom, uz ograničenje brzine od 40 km na sat.

Promet teče jednim trakom na A1 južno od tunela Bristovac u smjeru Dubrovnika te na riječkoj obilaznici od tunela Trsat do nadvožnjaka Kozala u smjeru GP Rupa.

Zbog radova na državnoj cesti DC30 Velika Gorica-Zagreb, vozi se uz privremenu regulaciju, suženim kolnikom, usporeno te povremeno u koloni. Vozačima HAK savjetuje obilazak lokalnim cestama preko Gradića i Donje Lomnice za Remetinec ili zagrebačkom obilaznicom (A3) između čvorova Buzin i Kosnica.

Zbog odrona je za teretna vozila teža od 7,5 tona zatvorena državna cesta DC47 Jasenovac-Hrvatska Dubica od mosta Jasenovac do prilaza graničnom prijelazu Hrvatska Dubica. Obilazak je: DC47- (A3) čvor Novska- (A3) čvor Popovača – D36-Sisak- D37-Sunja- D224- Hrvatska Dubica i obratno.

Zatvorena je Sljemenska cesta od vrha prema Zagrebu (zbog odrona između Kraljičinog zdenca i Šestina). Od Blizneca i Pila prema Sljemenu promet je dopušten, a spuštanje samo na zagorsku stranu (do 9. prosinca 2014. god.).

Pojačan je izlazak teretnih vozila na GP Bregana. Na ostalim graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...