I Grad Zadar bi se od 1. veljače trebao uključiti u otpis dugova najsiromašnijim građanima

Kako je potvrdila pročelnica gradskog Upravnog odjela za financije Grozdana Perić i Grad Zadar bi se od 1. veljače ove godine trebao uključiti u otpis duga dijela od 60.000 siromašnih građana u RH odnosno u Sporazum za ublažavanje financijskih poteškoća određenog dijela građana koji su ovršenici u postupcima prisilne naplate tražbina male vrijednosti na novčanim sredstvima.

Da bi i Grad Zadar olakšao socijalnu situaciju najugroženijoj skupini svojih građana samo čeka da Ministarstvo socijalne skrbi objavi popis ljudi koji bi imali pravo na ovu mjeru.

– Ministarstvo do sada nije izravno s nama kontaktiralo, stoga čekamo da objave taj popis kako bi građane koji budu na njemu pozvali da se jave kako bi mogli krenuti u prikupljanje dokumenata iz Centa za socijalnu skrb, FINA-e i Porezne uprave.  Grad će odraditi sve što je potrebno kako bi do kraja svibnja, kada je krajnji rok, uspjeli sve realizirati, kazala je Perić.

 

Smatra kako bi potpunije i bolje rješenje bilo da se odluka o otpisu dijela dugovanja najsiromašnijim i najugroženijim građanima  vezala uz određeni zakon za jedinice lokalne samoprave umjesto da je to odluka Vlade jer svaka jedinica, kako kaže, ima bolji uvid u pravo stanje stvari na svom terenu, uključujući dugovanja i ovrhe. No, kaže, usprkos tome Grad Zadar će napraviti sve što može kako bi dao doprinos u pomoći ugroženim građanima.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...