Terorizam: Francuske ulice čuvat će čak 10.000 vojnika

Francuska je odlučila podići stanje sigurnosti na dosad nezapamćenu razinu. Odlučili su na ulice poslati više od 10.000 vojnika. Od ponedjeljka gotovo 5000 francuskih redarstvenika štitit će 717 židovskih škola u zemlji, sinagoge te sve ostale institucije koje bi se mogle naći na udaru terorista.

Već od utorka navečer u ispomoć im stižu vojnici koji će osiguravati brojna osjetljiva mjesta, poput željezničkih stanica, šoping centara ili primjerice pješačkih zona.

Najnovije sigurnosne mjere odgovor su vlasti na brojne kritike da nisu uspjeli predvidjeti i spriječiti prošlotjedni napad na redakciju časopisa Charlie Hebdoiako su znali da takva opasnost postoji.

‘Na slobodi je još do šest terorista te ćelije’

Inače, francuska policija tvrdi da je nakon prošlotjednih terorističkih napada na slobodi još do šest pripadnika te iste terorističke ćelije, prenosi USA Today. Dvoje francuskih policajaca kazala su za Associated Press da je jedan pripadnik te terorističke ćelije primijećen kako vozi automobil udovice jednog od ubijenih napadača, Amedyja Coulibalyja. Policija u Parizu traži Mini Cooper registriran na udovicu Hayat Boumeddiene, za koju turske vlasti tvrde da je u Siriji.

Podsjetimo, u prošlotjednim terorističkim napadima, prvotno na redakciju časopisa Charlie Hebdo u Parizu, a idućeg dana i na židovski dućan na istoku grada i tiskaru kraj mjesta Dammartin-en-Goelea, poginulo je ukupno 17 ljudi i trojica napadača, braća Cherif i Said Kouachi, te Amedy Coulibaly.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...