Olujni vjetar zatvorio ceste, stiže novi snijeg

Olujna bura zatvorila je neke dionice Dalmatine, a samo za osobna vozila otvorene su autocesta A6 Rijeka-Zagreb od Kikovice do Delnica. U Gorskom Kotaru i Lici problem stvaraju susnježica i snijeg.

Tijekom srijede u unutrašnjosti će biti pretežno, a na Jadranu promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima. Mjestimice će biti kiše, uglavnom u unutrašnjosti, a u Gorskom kotaru i Lici ponegdje je moguća susnježica i snijeg. Vjetar na kopnu slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, ponegdje s jakim udarima.

Na Jadranu će puhati umjerena i jaka, na sjevernom dijelu i olujna bura, a samo u južnoj Dalmaciji istočnjak i jugo. Najviša dnevna temperatura zraka od 4 do 9, niža u gorskom području, te od 9 do 14 Celzijevih stupnjeva na obali i otocima, navodi se u prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Tijekom četvrtka na kopnu će biti pretežno oblačno, a na Jadranu promjenljivo sa sunčanim razdobljima. U prvom dijelu dana mjestimice će biti kiše, uglavnom u unutrašnjosti, a u gorskim predjelima i snijega. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, mjestimice s jakim udarima. Na većem dijelu Jadrana umjerena do jaka bura, na sjevernom dijelu s olujnim udarima, a na južnom dijelu jugo. Najniža temperatura zraka od -1 do 4, na Jadranu od 5 do 8, a najviša dnevna od 2 do 8 na kopnu te od 10 do 13°C na moru.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...